Börsipäev 15. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 3686 tehingut ning käive oli 2,400 miljonit eurot, millesti Tallinna börsi käive moodustas 886 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 1,490 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2015 ja 1613.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    Novaturas NTU1L veebruari tulemused.
    Linas Agro Group LNA1L vahearuanne, 6 kuud

    Sel nädalal
    16.03 LHV Group LHV1T veebruari tulemused
    17.03 Coop Pank CPA1T auditeeritud majandusaasta aruanne
    19.03 Baltic Horizon Fund BHF auditeeritud majandusaasta aruanne
  • Pärast kolme järjestikust tõusupäeva alustasid indeksid reedest sessiooni ettevaatlikult, ent läbi päeva väldanud ostuhuvi tõstis S&P 500 indeksi lõpuks 0,1% plussi ning sai sellega nädala peale kirja 2,6% tootluse. Nasdaq pidi reedel leppima 0,6% langusega, mis vähendas nädala peale tõusu 3,1% peale. Euroopas sulgus Stoxx 600 reedel 0,3% madalamal, kuid sai viie päeva kirja 3,5% tõusu.

    Ühendriikide tarbijate kindlustunde indeks paranes Michigani ülikooli küsitluse kohaselt märtsis 76,8 punkti pealt 83,0 punktile, ületades konsensuse 78,5punktist prognoosi ning saavutades kõrgeima taseme alates eelmise aasta märtsist. Küsitluses toodi välja, et kindlustunne paranes üsna laiahaardeliselt nii erinevate ühiskonnagruppide kui ka regioonide lõikes. Suurem oli tõus siiski madalama sissetulekuga majapidamiste puhul ning vanemaealiste seas, mida tõenäoliselt ajendas vaktsineerimise edenemine, valitsuse stiimul ja tööturu paranemine. Tarbijate ühe aasta inflatsiooniootus alanes 3,3% pealt 3,1%le ja pikaajaline ootus püsis muutumatuna 2,7% peal.

    Pühapäevases telesaates esinenud Janet Yellen ütles, et inflatsioonirisk Ühendriikides on väike ning kontrollitav. Pandeemia tõttu said osade kaupade ja teenuste hinnad mullu pihta ning need on nüüd taastumas, kuid inflatsiooni kiirenemine peaks kujunema lühiajaliseks nähtuseks. Kui inflatsioonirisk peakski realiseeruma, siis on Yelleni sõnul neil olemas vahendid selle ohjamiseks.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel valdavalt allapoole: Shanghai Composite alanes 1,3%, Hang Seng tuli 0,1% allapoole ja Kospi nõrgenes 0,2%. Jaapani börsil valitses positiivsem meeleolu ning Nikkei kauples kirjutamise hetkel 0,2% plussis.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tuua vaid New Yorki töötleva tööstuse märtsi aktiivsusindeksi.

    NB! Kuna Ühendriikides mindi nädalavahetusel üle suveajale ja Eestis tehakse seda alles märtsi viimasel pühapäeval, siis järgmised kaks nädalat toimub regulaarne kauplemine USA börsidel 15.30–22.00.

    14.30 USA NY FEDi töötleva tööstuse küsitlus (märts)
  • New Yorki töötleva tööstuse aktiivsus oodatust parem, kuigi uute tellimuste ja tööhõive indeksid olid mõlemad madalamad võrreldes veebruariga

    Empire Mfg 17.4, Exp.14.5, Last 12.1
    - New Orders: 9.1 v 10.8 prior
    - Prices Paid: 64.4 v 57.8 prior
    - Employment: 9.4 v 12.1 prior

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon