Margin Call - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Margin Call

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • The mysterious share sales, worth almost $19bn, sparked rumours that a hedge fund or family office had blown up and was moving to wind down billions of dollars worth of its positions.
    https://www.ft.com/content/1b9119b2-0d8b-4a9d-b0a2-d10a021cd71b
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-27/goldman-sold-10-5-billion-of-stocks-in-block-trade-spree
    https://finance.yahoo.com/news/goldman-sold-10-5-billion-155401799.html
  • Kas siit ei või laviinina alguse saada üks börsi krahh?
  • "Jux_"
    Kas siit ei või laviinina alguse saada üks börsi krahh?

    millist börsi mõtled?
  • Globaalset. Kõike kus institutsioonid sees on oma GME-stiilis ikaldustega.
  • "Jux_"
    Globaalset. Kõike kus institutsioonid sees on oma GME-stiilis ikaldustega.

    tundub, et ei jõudnud kohale...selgitan siis igaks juhuks, et börsikrahh on üks sõna kui mõted globaalset krahhi.
  • Ahahh, tõepoolest. Tühik oli liiast. Hea leid!
  • Kus me reedel pooleli jäime?

    Nomura Holdings Inc on Monday flagged a possible $2 billion loss at a U.S. subsidiary, prompting Japan's biggest brokerage and investment bank to shelve a hefty bond issuance and sending its stock tumbling by the most in over a decade.



  • Credit Suisse - Reportedly expected loss due to US hedge fund default estimated to be between $3-4B - FT
  • Palju õnne väikestele poistele, kes saavad nüüd suurte poiste õnnetuse pealt teenida.
    Niisama huupi kukkuvaid nugasid püüda pole mõtet.
    Mõtet on võtta asju kus valuatsioon on paigas.

    Ise võtsin siit Hiina ettevõttet IQ (keskm. 16.90). Ja HUYA-t (keskm. 25.00) võtan juurde kui langeb 16-12 dollari vahele. Mõlemat aktsiat omasin ka enne. Enne reedet olingi passimas suurt kukkumist ning vanade põhjade külastamist, et positsiooni suurendada.
    Arvan, et tegu pikaajalise põhjaga ja allapoole enam ruumi väga ei ole.
    HUYA puhul lühikeste osakaal 33 protsenti - soovin karudele pikka iga.
    Tootluse eesmärk 5-10x järgmise viie aasta jooksul. Mis vahepeal toimub - pealkirjad jne - on suva.


    https://seekingalpha.com/news/3677013-tiger-cub-archegos-is-said-to-liquidate-caused-viacomcbs-discovery-selloff-report-says

    Tiger cub Archegos is said to liquidate, caused VIacomCBS, Discovery selloff, report says

    A liquidation of holdings in Archegos Capital Management, which is run by Tiger cub Bill Hwang, led to a major sell off in ViacomCBS (NASDAQ:VIAC) and Discovery Inc. (NASDAQ:DISCA) shares yesterday, according to an IPO Edge report.

    ViacomCBS fell 26%, while Discovery dropped 27%. The selling started when Goldman Sachs offered a block of over 30m shares VIAC shares and Morgan Stanley offered over 15m shares, according to reports from Bloomberg and IPO Edge.

    The liquidation in Archegos, which reportedly focused on tech, media and telecom companies, may have been precipitated by a margin call that the fund received from an investment bank that couldn't be met, IPO Edge said, citing one person familiar. The Archegos Capital website is currently not working.

    Hwang formerly ran Tiger Asia Management, a spin off from hedge fund legend Julian Robertson's Tiger Management. Hwang didn't respond to Seeking Apha and IPO Edge requests for comment. A lawyer for Hwang wasn't immediately available to comment when reached by Seeking Alpha.

    One report on Twitter from Dovey Wan of Primitive Ventures claims that Hwang liquidated his entire position of $15b on over $80b gross "notional" exposure.

    So called Tiger cubs are funds that are typically run by traders that have been trained by Tiger's Robertson.

    Yesterday morning there were also large blocks being offered in Chinese tech stocks Baidu (NASDAQ:BIDU), Tencent Music (NYSE:TME) and Vipshop (NYSE:VIPS) through Goldman, according to Bloomberg.

    Several other stocks such as GSX Techedu (NYSE:GSX), FarFetch (NYSE:FTCH) an Iqiyi (NASDAQ:IQ) also had large block trades and experiences significant stock declines that several market participants and those on social media attributed to a fund that was said to be liquidating its holdings.

    The selloff in ViacomCBS and Discovery have also been exacerbated after Wells Fargo downgrade the shares to underweight Friday and also reduced its rating on Discovery. Selling pressure in VIAC began early in the week after the media company announced a $3b share offering.

    The selloff in ViacomCBS earlier in the week following news of the capital raise began to hit a family office hard, forcing the investor to unravel its positions, the FT reported, citing one source familiar.

    Ariel Investments' Charles Bobrinskoy, vice chairman and head of the Investment Group, on Wednesday said the firm sold down close to 80% of its ViacomCBS holdings.

    FuboTV (NYSE:FUBO) FuboTV also suffered a double-digit loss amid a large block trade.
  • Mis see HUYA 10X liikumise eeldus on? suht vähe on Hiina tech stocke, mis praegu oluliselt madalamal kui 2 aastat tagasi. ehk siis worse than dead money for a long time...

    "martk"
    Ise võtsin siit Hiina ettevõttet IQ. Ja HUYA-t võtan juurde kui langeb 16-12 dollari vahele. Mõlemat aktsiat omasin ka enne. Enne reedet olingi passimas suurt kukkumist ning vanade põhjade külastamist, et positsiooni suurendada.
    Arvan, et tegu pikaajalise põhjaga ja allapoole enam ruumi väga ei ole.
    HUYA puhul lühikeste osakaal 33 protsenti - soovin karudele pikka iga.
    Tootluse eesmärk 5-10x järgmise viie aasta jooksul. Mis vahepeal toimub - pealkirjad jne - on suva.


  • "Street"
    ...ehk siis worse than dead money for a long time...


    Täpselt! Väga hästi iseloomustab valitsevat sentimenti.
    Aktsias on negatiivsuse mull ja see mull lõhkeb järgmise viie aasta jooksul.
    Mulli tõttu on aktsias 33 protsenti lühikesi - ega see aktsia ju kunagi liikuma ei hakka?
    Karudel jumalast suva palju neid teisi karusid seal on. Nii mõnus on raha teha - müüd aga kõiki rallisid ja raha tuleb.
    Ettevõte teenib kasumit, hinna/käibe suhtarv 2, kiire käibetõus, turuväärtus $4,87 miljardit ning $1,6 miljardit sularaha.
    Ma kahtlustan, et näeme juba see aasta $50+ tasemeid aga see pole oluline.
    Sest.
    Ühest ekstreemist teise liikumine võtab aega.
    Viimase aastad IPO järgne konsolideerumine enne suuremat liikumist ülespoole.
    Läänest sellise käibekasvuga ja sellise valuatsiooni pealt tarkvaraaktsiaid osta ei saa. Lääne aktsiate valuatsioon (P/S) on kindlasti kahekohaline aga pigem ületavad mängurluse (SKLZ) ja mitte mängurluse aktsiad HUYA väärtust isegi 10x.
    Sellest, kas Hiina regulaatorid lubavad HUYA-l number kaks tegija DOYU ära osta ja saavutada 80 protsenti turuosa on mul jumalast ükskõik. Delistimise juttutest on ükskõik. Kuidas läheb konkureerimine ByteDance-iga jumala suva - turu kasv on piisav, et kõigil hästi läheks.
    (Läänes elavad õnnelikult kõrvuti Activision, Electronic Arts, Take Two Interactive ja palju muid mängutootjaid. Kõigil läheb hästi.)
    Hiiglane Tencent on seal taga. E-sport on väga suur asi Hiinas ja globaalselt samuti. Mängimisega seotud teenused on tulevikuäri, mis kasvab oluliselt kiiremini kui ükskõik milline teine sektor. Turg on põhjatu. Käibetõus garanteeritud!

    Kõik negatiivne on praegu hinnas sees, ükski positiivne asjaolu ei ole.

    Umbes 3-4 protsenti portfellist HUYA alla planeeritud.
    Las läheb pankrotti, pole probleemi.
    Maksimaalne võit 5-10x algkapital.
    Allapoole ruumi ei ole. Valuatsioon ja pidev käibekasv seisab ees.
    Pommikindel - sellel aktsial jumalast suva kuhu SPY/turg liigub. Teised kasvuaktsiad, SPY, ARKK võivad kasvõi puruks kukkuda, aga HUYA rallib, sest korrelatsiooni ei ole.

    Kuna sa kaldusid natuke turupsühholoogia poole, siis vastasin ka turupsühholoogia võtmes. Vähemalt esialgu.
  • tekib ainult üks küsimus seda juttu lugedes. Et kui see on nii kinde panus ja toodab 5-10x, siis mks panustada 3-4 %, kas on veel paremaid kindlaid bette olemas? :D
  • "pahurik"
    tekib ainult üks küsimus seda juttu lugedes. Et kui see on nii kinde panus ja toodab 5-10x, siis mks panustada 3-4 %, kas on veel paremaid kindlaid bette olemas? :D

    Miks panustada 100 protsenti portfellist kui hajutamine on ainus tasuta lõuna turgudel?

    Ülejäänud portfell koosneb tavaliselt 10-20st sarnasest panusest. Kõik ideed ei hakka tööle, see on paratamatu. Aga vähemalt üks panus ei tapa, jääd edasi elama.
  • "martk"
    "pahurik"
    tekib ainult üks küsimus seda juttu lugedes. Et kui see on nii kinde panus ja toodab 5-10x, siis mks panustada 3-4 %, kas on veel paremaid kindlaid bette olemas? :D

    Miks panustada 100 protsenti portfellist kui hajutamine on ainus tasuta lõuna turgudel?

    Ülejäänud portfell koosneb tavaliselt 10-20st sarnasest panusest. Kõik ideed ei hakka tööle, see on paratamatu. Aga vähemalt üks panus ei tapa, jääd edasi elama.

    kõik õige, aga selline pidevalt kindlas kõneviisis kirjutamine võib nii mõneleg algajale või kogenematule investorile korraliku lossi tuua. Eks see 5-10x teenimine ole ju selline uus reaalsus, eks.
  • Kogenematu investori jaoks ei ole vahet - portfell lastakse õhku nii või teisti.

    Kui investor ei tea mida teeb (ebakindel usk oma ideedesse, nõrgad käed), siis tuleks üldse üksikaktsiate valimisest eemale hoida.
  • Kogenematu investor investeerigu Tallinna Kaubamajja ja lisakommentaare polegi vaja.
  • SHOP , VIAC, TME, BIDU, DISCA, pole paha.
  • "msr"
    Kogenematu investor investeerigu Tallinna Kaubamajja ja lisakommentaare polegi vaja.


    Ex-dividendi kukkumist pole vaja karta.
  • Täna ärkas ka siis $CS, nende dumb algas peale turu sulgemist...ja $GSX nad kõva häälega ei maini aga $VIAC upgrade tuli enne dumpi ära teha...homme läheb pidu edasi, päris suured blokid on tulemas.

    CREDIT SUISSE'S CHIN TO DEPART BANK FOLLOWING ARCHEGOS LOSSES



  • Credit Suisse expects to make a $960m loss for Q1. It had planned to ask shareholders to vote on bonus awards for executives, but it has now cancelled these proposals and it is cutting its proposed dividend payout to shareholders. Chief risk officer Lara Warner and investment banking chief, Brian Chin will leave in April.
    It also warned of a $4.7bn loss from Archegos' implosion alone. CS was one of the last to try to unload its shares in Viacom, selling at just over $40 per share, compared with the $100 it was priced earlier in March.
    It said it had yet to calculate the cost of its involvement with Greensill Capital.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon