Börsipäev 5. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 3692 tehingut ning käive oli 3,000 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,404 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 1,573 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2539 ja 1080.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    Tallinna Sadam TSM1T auditeeritud majandusaasta aruanne

    Sel nädalal:
    05.04-09.04 Tallink Grupp TAL1T märtsi tulemused
    06.04 Apranga APG1L auditeeritud majandusaasta aruanne
    06.04 LHV Group LHV1T dividendi ex-kuupäev
    07.04 Klaipedos nafta KNF1L auditeeritud majandusaasta aruanne
    07.04 Merko Ehitus MRK1T auditeeritud majandusaasta aruanne
    08.04 Klaipedos nafta KNF1L märtsi tulemused
    09.04 Ignitis grupe IGN1L dividendi ex-kuupäev
  • Aktsiaturud olid reedel mitmel pool maailmas ülestõusmispüha tõttu suletud. Nelja päeva pikkune töönädal kergitas S&P 500 indeksit dollarites mõõdetuna 1,1% rekordilise 4019,9 punktini ning reedel USA oodatust tugevamaks osutunud töötururaporti peale positiivselt reageerinud futuurid saatsid signaali positiivse meeleolu võimalikust jätkumisest. Euroopas lõpetas Stoxx 600 lühendatud nädalal 1,2% kõrgemal.

    Investorid nägid reedel lõpuks kauaoodatud USA tööturu võimsat taastumist, kui valitsuse statistika kohaselt loodi märtsis väljaspool põllumajandussektorit 916 tuhat töökohta, mida oli enim viimase seitsme kuu jooksul ning rohkem kui konsensuse prognoositud 660 tuhat. Lisaks sellele korrigeeriti veebruari tulemus 379 tuhande pealt 468 tuhandele.

    Meelelahutus- ja majutussektoris loodi 280 tuhat töökohta, ning osaliselt aitas kaasa ka veebruariga võrreldes parem ilm, kuid töökohtade loomine oli tugev ka paljudes teistes sektorites, mis viitab laiapõhjalisele taastumisele. Töötuse määr alanes 0,2pp võrra 6,0%le ning keskmise tunnipalga aastane kasv aeglustus 5,2% pealt 4,2%le, kuna rohkem inimesi on naasmas tagasi madalama palgaga sektorites.

    Mullu aprillis ligi 15%ni küündinud töötuse määraga võrreldes on olukord USAs märkimisväärselt paranenud, kuid sealses majanduses on jätkuvalt veel ligi 8 miljonit töökohta vähem võrreldes pandeemia eelse ajaga. Morgan Stanley toob välja, et kuna märtsis oli jätkuvalt ligikaudu 2 miljonit inimest ajutiselt koondatud ning ligi pool miljonit puudus töölt muudel põhjusel, siis võib 2,5 miljonit töökohta tulla lähiajal majanduse avanedes tagasi üsna kiiresti.

    Aasia börsidel algas uus nädal vaikselt, sest mitmel pool jäid börsid pühade tõttu suletuks. Jaapanis kauples Nikkei kirjutamise hetkel 0,9% plusspoolel ja marginaalset tõusu näitas ka Kospi, kuid India Sensex langes ligi 2%.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta vaid USA teenindussektori märtsikuu aktiivsusindeksi. Ka Euroopas jäävad kestvate pühade tõttu paljud börsid täna suletuks.

    17.00 USA teenindussektori ISM (märts)
    17.00 USA tehaste tellimused (veebruar)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon