Börsipäev 15. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 4522 tehingut ning käive oli 2,904 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,894 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 943 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3121 ja 1311.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    AS-i LHV Group LHV1T nõukogu otsustas suurendada ettevõtte aktsiakapitali 299 781 euro võrra. Aktsiakapitali suurendamine on tingitud vajadusest emiteerida uusi aktsiaid seoses töötajate optsiooniprogrammi realiseerimisega. Optsiooniprogrammi realiseerimisega seotud aktsiaemissioonist võttis osa 72 LHV praegust ja endist töötajat, kes märkisid kokku 299 781 aktsiat 1,6 miljoni euro eest.

    Rõivatootija AS Baltika BLT1T sõlmis teisipäeval Eesti laopidaja Logistika Pluss OÜ-ga laoteenuse lepingu. Baltika teatel aitab see võrreldes senise töökorraldusega märkimisväärselt vähendada ettevõtte kulusid ning on viimaseks olulisemaks sammuks Baltika Grupi poolt eelmise aasta alguses alustatud restruktureerimise kavast. Baltika strateegia- ja äriarendusjuhi Kadri Haufe ütles pressiteates, et ettevõtte viimase pooleteise aasta tegevuse juures on olnud peamisteks ja kõige ärikriitilisemateks eesmärkideks Baltika Grupi strateegia ja restruktureerimisplaani elluviimine.

    Merko Ehituse MRK1T kontserni kuuluv AS Merko Ehitus Eesti on alustanud Tallinnas Lahekalda korteriarendusprojekti kolmanda etapi ehitusega, mille raames valmib 2022. aasta kevadel aadressil Paekalda 14 üks kortermaja 48 korteriga. B-energiaklassiga kortermaja korterite suurused jäävad vahemikku 30 kuni 93 ruutmeetrit ja ruutmeetrihinnad algavad 2300 eurost. Korterid paiknevad teisest viienda korruseni, esimesel korrusel asuvad panipaigad ja varjualusega parkimiskohad.

    Täna:
    Novaturas NTU1L märtsi tulemused

    Sel nädalal:
    16.04 Baltika BLT1T vahearuanne, 3 kuud
  • Rekordite lainel kihutanud USA aktsiaturul tõmmati eile tehnoloogiasektori eestvedamisel veidi hinge, kui Nasdaq lõpetas sessiooni ligi protsendise kaotusega ning S&P 500 sulgus 0,4% madalamal. Euroopas jäi Stoxx 600 tulemuseks 0,2% võit.

    FEDi Beige Booki kohaselt näitas USA majandusaktiivsus veebruari lõpust kuni aprilli alguseni kogutud info põhjal mõõdukat tempot võrreldes eelnevas ülevaates tagasihoidlikuks hinnatud kasvuga. Positiivsemale väljavaatele aitas kaasa vaktsineerimise kiirenemine. Laialdaselt esile tõstetud teemaks olid pakkumisahela probleemid ja ka tööjõu puudus, tingides palgakasvu kiirenemist.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel erinevates suundades, kerkides Jaapanis 0,1%, Lõuna-Koreas 0,4% ja Austraalias 0,6%, kuid alanedes Hiinas 1,2% ja Hongkongis 1,0%.

    Tänase konjunktuuri fookus asub Ühendriikides, kus selguvad märtsi jaemüük, eelmise nädala esmased töötu abiraha taotlused ning New Yorgi ja Philadelphia töötleva tööstuse aprilli aktiivsusindeksid.

    15.30 USA NY FEDi töötleva tööstuse küsitlus (aprill)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    15.30 USA jaemüük (märts)
    15.30 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse küsitlus (aprill)
    16.15 USA tööstustoodang (märts)
    17.00 USA majade ehitajate kindlustunde indeks (aprill)
  • Almost half of Shopify's top execs to depart company: CEO

    Suutsin tuvastada, et eile õhtupoole hakkasid need lahkumisjutud, aga SHOP sai eile sisse siiski Nasdaqi kukkumise pealt, mitte selle uudise valguses.
    Täna on Nasdaq tugev, aga juhtkonna selline liikumine vahetult enne tulemusi peaks ehk kulmu kergitama natuke, igatahes plussi ma shortisin hetkel.

  • USA makro oodatust tugevam

    NY Fed's Apr Mfg Index 26.3 Vs 17.4 In Mar; 19.0 exp.
    Philly Apr Mfg Index 50.2 vs 42.0 exp. Pr 51.8
    US retail sales March 2021 9.8% vs 5.9% exp m/m: Pr -3.0%.
    US retail sales Ex-autos 8.4% vs 5.0% exp. Pr -2.7%.
    US retail sales Control grp 6.9% vs 6.3% exp. Pr -3.5
    US Jobless Claims -193K To 576K In Apr-10 Wk; Survey 710K
  • Vaatamata USA aktsiaturu võimsale tõusule viimase aasta jooksul istub rahaturufondides 4,5 triljonit dollarit, mis on 0,9 triljonit rohkem kui vahetult enne pandeemiat ning see mitte ei kahane, vaid on aasta algusest uuesti kasvama hakanud
  • "ymeramees"
    Almost half of Shopify's top execs to depart company: CEO

    Suutsin tuvastada, et eile õhtupoole hakkasid need lahkumisjutud, aga SHOP sai eile sisse siiski Nasdaqi kukkumise pealt, mitte selle uudise valguses.
    Täna on Nasdaq tugev, aga juhtkonna selline liikumine vahetult enne tulemusi peaks ehk kulmu kergitama natuke, igatahes plussi ma shortisin hetkel.



    Ei olnud oluline. Loss sisse võetud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon