Börsipäev 27. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 4083 tehingut ning käive oli 3,774 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,105 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 2,474 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1918 ja 1839.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    Ignitis grupė IGN1L vahearuanne, 3 kuud ja aprilli müügitulemused

    Sel nädalal:
    28.05 Olainfarm OLF1R vahearuanne, 3 kuud
    28.05 Pro Kapital Grupp PKG1T auditeeritud majandusaasta aruanne
  • Kauplemine Ühendriikide aktsiaturgudel jäi teist päeva järjest võrdlemisi uniseks, kuid vaatamata sellel nädalal valuutakorvi suhtes esimest korda tugevnenud dollarile püsis meeleolu börsidel siiski positiivne. Suurem ostuhuvi koondus väikefirmadesse, mille tulemusel kerkis Russell 2000 indeks ligi 2%, ent laiapõhjaline S&P 500 indeks piirdus 0,2% ja Nasdaq 0,6% tõusuga. Euroopas lõpetas Stoxx 600 indeks eelneva päeva sulgumistaseme juures.

    Föderaalreservi nõukogu liige Randal Quarles ütles eilses esinemises, et optimistlik väljavaade majandusele ja tööturule asetab teda nende sekka, kelle arvates võib inflatsioon keskpikas vaates oodatust kõrgemaks osutuda. Kui see nii ka läheb, siis peaks FOMC Quarlesi arvates järgnevatel istungitel hakkama varade ostuprogrammi suuruse korrigeerimist arutama. Ta siiski lisas, et ei taha muret liiga suureks puhuda, ega pelga 1970ndatele sarnast hinnatõusu, kus see kohati küündis kahekohalise protsendini.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel erinevates suundades: Nikkei alanes 0,5% ja 0,3% võrra olid allapoole liikunud ka Kospi ja Hang Seng, kuid Shanghai Composite kauples 0,2% ja S&P/ASX200 indeks 0,3% plussis.

    Tänastest majandusuudistest saavad olulisemad olema Saksamaa tarbijate juuni kindlustunde indeks, Ühendriikide läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused ja aprilli kestvuskaupade tellimused.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (juuni)
    11.00 Itaalia tarbijate töötleva tööstuse ettevõtete kindlustunde indeksid (mai)
    15.30 USA kestvuskaupade tellimused (aprill)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    15.30 USA esimese kvartali lõplik SKP
    17.00 USA majade pooleliolevad müügitehingud (aprill)
    18.00 USA Kansas FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks (mai)
  • Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks on juunis paranemas -8,6 punkti pealt -7,0 punktile, mis on siiski veidi madalam analüütikute oodatud -5,2 punktist
  • USA esmased töötu abiraha taotlused alanesid läinud nädalal 444 tuhandelt 406 tuhandele, osutudes paremaks 425 tuhande suurusest prognoosist
    USA kestvuskaupade tellimused kasvasid kaitse- ja lennutööstust arvestamata aprillis 2,3% võrreldes märtsiga, ületades konsensuse 1,0% prognoosi (märtsis 1,0%)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon