Börsipäev 2. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 3439 tehingut ning käive oli 2,121 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 767 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 1,306 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1729 ja 1616.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Apranga APG1L jaekäive tõusis maikuus 23,8 protsenti 18,6 miljoni euroni; Eestis tõusis jaemüük samal ajal 47,8 protsenti. Lätis langes jaemüük mais 28,5 protsenti ja Leedus tõusis 39,9 protsenti. Tänavu esimese viie kuuga kahanes grupi jaekäive 14,2 protsenti 56,7 miljoni euroni. Samal perioodil langes jaemüük Leedus 1,1 protsenti, Lätis 49,3 protsenti ja Eestis 6,2 protsenti. COVID-19 leviku tõttu suleti Apranga kontserni Eesti poed 11. märtsil ning taasavati 3. mail. Grupi teatel on olnud nendel sulgemistel ettevõtte käibele märkimisväärne mõju.

    Esmaspäeval lõppenud Eften Real Estate Fund III AS-i EFT1T aktsiate avalikul pakkumisel esitati 4564 märkimiskorraldust 3 067 897 aktsiale, kokku 54,6 miljoni euro väärtuses; seega märgiti pakutud 850 000 uut aktsiat 3,6-kordselt üle. Esialgsetel andmetel kasutasid olemasolevad aktsionärid oma eelismärkimise õigust 85 protsendi ulatuses emissiooni mahust. Aktsiate märkimisperiood algas 14. mail ning emissiooni maksimaalne kogumaht oli 15,1 miljonit eurot. Ühe aktsia pakkumishind oli 17,8 eurot.

    Nordeconi NCN1T aktsionärid kinnitasid ettevõtte dividendiks 6 senti aktsia kohta ehk kokku üle 1,9 miljoni euro. Aktsionärid kinnitasid ka eelmise aasta majandusaasta aruande, mille kohaselt oli emaettevõtte aktsionäridele kuuluv konsolideeritud puhaskasum ligi 2,5 miljonit eurot.

    Saunum Group AS SAUNA ja Saunum Saunas OÜ konsolideeritud maikuu müügikäive keriste, keristelisade ning sauna sisekliimaseadmete müügist ulatus 170 000 euroni; aprillis oli käive 145 200 eurot, 2020. aasta mais 27 700 eurot. "Mais kasvatasime taas käivet. Müüsime ja saatsime seadmeid Soome, Venemaale, Ungarisse, Sloveeniasse ja Poola. Rõõmustas, et ekspordimaht käibest ületas taas 40 protsendi piiri," kommenteeris Saunum Group AS-i nõukogu esimees Andrus Vare pressiteates.

    Täna:
    Tallinna Sadam TSM1T dividendi ex-kuupäev

    Sel nädalal:
    02.06-04.06 Tallink Grupp TAL1T mai müügitulemused
    02.06-07.06 Klaipedos nafta KNF1L mai müügitulemused
    03.06 EfTEN Real Estate Fund III EFT1T dividendi ex-kuupäev
    04.06 Merko Ehitus MRK1T dividendi ex-kuupäev
  • Positiivse avanemise järel üsna kiiresti kogu tõusu ära andnud USA aktsiaturu peamised indeksid liikusid seejärel sisuliselt kogu päeva külgsuunas, mis andis S&P 500 indeksi lõpptulemuseks –0,05% ja Nasdaqi puhul –0,1%. Euroopas sulgus Stoxx 600 0,8% tõusuga rekordkõrgel tasemel.

    Euroala inflatsioon kiirenes mais 1,6% pealt 2,0%le, ületades konsensuse prognoositud 1,9% ootust. Olulise panuse andis sellesse energia, kallinedes aastaga u 13%. Energiat ja toitu arvestamata kerkis alusinflatsioon 0,2pp võrra ootuspäraselt 0,9%le, mida ajendasid majanduse avamine ja ka ettevõtete pakkumisahela probleemid.

    Töötleva tööstuse maikuu aktiivsusindeksid näitasid, et globaalselt saavutas antud sektor eelmisel kuul kiireima kasvu rohkem kui 11 aasta jooksul. Täpsemalt kerkis JPMorgani ja Markiti koostatud PMI indeks 0,1 punkti võrra 56,0 punktile. Väga tugevana on hoog püsimas euroalas, kus vastav PMI oli mais 63,1 punkti (rekordkõrge tase) ja ka Ühendriikides, kus sarnasel põhimõttel koostatud ISM küsitluse kohaselt tõusis aktiivsus mais 0,5 punkti 61,2 punktile (oodati 61,0). Ühendriikide töötleva tööstuse ettevõtted tõstsid peamiste probleemidena esile töötjate leidmise raskuse ning tooraine nappuse.



    Aasia aktsiaturgudel öösel kindlat suunda ei olnud. Nikkei kerkis kirjutamise hetkeks 0,4%, Kospi parandas taset 0,1%, kuid Hang Seng alanes 0,5% ja Shanghai Composite loovutas tasemest 0,8%.

    Tänased majandusuudised jäävad pigem teisejärguliseks, kui esile võiks tõsta Saksamaa aprilli jaemüügi ning FEDi ülevaate sellest, kuidas Ühendriikide majandusel on alates aprilli keskpaigast läinud.

    09.00 Saksamaa jaemüük (aprill)
    09.45 Prantsusmaa valitsuse eelarve (aprill)
    10.00 Hispaania töötute arvu muutus (mai)
    12.00 Euroala tootjahinnaindeks (aprill)
    21.00 FEDi Beige Book
    ??.?? USA automüük (mai)
  • Hmm,

    Nordic Fibreboard ei olnudki eile suurimate tõusjate hulgas?
  • Arvo, sa ei tohi seda aktsiat mainidagi, FI jälgib.
  • Kajastatud on ainult põhinimekirja aktsiaid, Nordic Fibreboard lisanimekirjas.
  • Raido, aga miks te Saunumi tegemisi siis kajastate (Alternatiivturg)?
  • Uudistesse panen olulisemaid teateid kõikide Balti börsiettevõte kohta, statistika ainult põhinimekirja kohta.
  • "Raido Tõnisson"
    Uudistesse panen olulisemaid teateid kõikide Balti börsiettevõte kohta, statistika ainult põhinimekirja kohta.


    Hmm endiselt,

    Vaatasin, et Nordic Fibreboardi esimese kvartali tulemus, mis teenis kasumit rohkem kui sama perioodi Saunumi käive, ei ole kajastamist leidnud.
  • Nordic Fiberboardile teete tõesti liiga või siis ei taha kajastada, kuna seda soovite akumuleerida :). Tulemused olid igatahes suurepärased ja nende pealt liigutakse 1MEUR kasumi poole 2021a kokkuvõttes.
  • Kuna tarne- ja toorainekriis on tekitanud hinnatõusu, ei õnnestunud Nordic Fibreboardil teha oma tavapäraseid tulemusi. Loodetavasti turgude normaliseerudes olukord taastub.
  • Panin sulle pöika, harva saab nii kvaliteetset analüüsi tänapäeval tasuta.
    Ei tea, kui öelda sõna Saunum, kas oled kilbi ja mõõgaga kohe kohal võitlemas? Kas see on teenus, saab seda tellida?
  • Kui kellegi vend pumbib foorumis nagu täiesti ilma filtrita, kas see tuleb lojaalsusest või on ta palgaline?
  • Mitu korda ma pean venna tegude ja sõnade eest maksma? Olen seda juba piisavalt teinud, pöördu edaspidi otse ikka tema poole. Aga räägi ikka parem enda teenusest, kuidas millise käibega kontor maksab 20 milli ja see on ok?
  • Ma võiks sulle tuua näiteid, kus ilma käibeta firmad maksavad miljardeid. Neil on tegevusreal ainult kulu.

    Selline tähelepanu lunimine börsipäevas on hale kuidagi.
    Suur osa kasumist oli teil üleshindamine ja väga suur osa oli erakorraliselt heal turul.

    Enda teenuse osa on eriti imelik. Eil ole omanud/kaalunud omada ei Saunumi tooteid ega Saunumi osakuid, kogu mu point on selles, et kiiremalt kasvavad firmad ei pea kasumit tegema, kuna kasv võtab kogu pisikese käibe tulu ära. Saunumit võrrelda Baltika või kas või teie firmaga samadel alustel on pehme.

    Aga vast aitab börsipäeva risustamisest kah juba.
  • "Aga vast aitab börsipäeva risustamisest kah juba."
    Ei, palun jätkake, siit võib veel kulda tulla.
  • Veidi makrot ka vahele :) Hispaania töötute arv langes mais 129,4 tuhande võrra, mis oli parem analüütikute oodatud -115 tuhandest ja ühtlasi ka varasematest aastatest.



    Saksamaa jaemüük kahanes aprillis 5,5% võrreldes märtsiga, osutudes nõrgemaks -2,5% prognoosist. Mulluse baasil aeglustus kasv 11,6% pealt 4,4%le (oodati 10,1%), kuid tegemist on liiga volatiilse näitajaga, et siit midagi põhjapanevat öelda.
  • Euroala tootjahinnaindeksi kasv kiirenes aprillis 7,6%ni, jäädes oodatud 7,5% lähedale
  • Tõepoolest, sinu algatatud risustamine ei andnud börsipäevale midagi juurde, ka viimane post oli kvaliteetvastus.

    Ma ei nori erinevalt sinust tähelepanu, vaid info selgust. Ja saime aru, et on põhimõtted info avaldamisel, mis alati ei ole võibolla järgitud. Ja siin on üldiselt tavaks, et kui on midagi küsida või juhtida tähelepanu, siis seda tehakse ja see on ok. Ja antud juhul ei ole ühe ettevõtte tulemusi kajastatud, mida muidu peaks tehtama. Äkki edaspidi siis tehakse. Või siis muudetakse põhimõtteid. Ja võrreldes sinuga olen mina siin suhteliselt vaikne ja tagasihoidlik, nii et äkki jahtud maha vahelduseks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon