Börsipäev 22. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 3338 tehingut ning käive oli 1,996 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 749 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 1,154 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1778 ning 1402.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Sel nädalal:
    23.06 Kauplemispüha (TLN, RIG)
    24.06 Kauplemispüha (TLN, RIG, VLN)
    25.06 Kauplemispüha (RIG)
  • USA aktsiaturu eelmise nädala langusel ei lastud sügavamaks minna, kui eile piisas investoritel FEDi presidendi Jerome Powelli leebematest sõnadest, mis pani intressimäära tõstmise ümber keerelnud mõtteid uuesti kaugemasse tulevikku lükkama. S&P 500 indeks sulgus 1,4% kõrgemal ning Nasdaq parandas taset 0,8% võrra. Euroopas taastus Stoxx 600 indeks 0,7% võrra.

    FEDi president Jerome Powell tõi tänase esinemise eel avaldatud kõnes välja, et inflatsioon on viimastel kuudel märkimisväärselt kiirenenud, kuid see peaks liikuma tagasi keskpanga 2% eesmärgi suunas pärast seda, kui ajutised pakkumispiirangud leevenevad. Sellele lisaks jäi ta ka majanduse väljavaate suhtes optimistlikuks, oodates vaktsineerimise edenedes lähikuudel uute töökohtade kiiremat kasvu. Ka NY FEDi president John Williams leidis, et pakkumisprobleemide lahenemine peaks aitama aeglustada inflatsiooni järgmisel aastal tagasi 2% juurde ning et keskpanga liikmed endiselt alles räägivad võlakirjade ostuprogrammi vähendamise rääkimisest.

    Aasia aktsiaturud järgnesid Ühendriikide eeskujul kõrgemale: Nikkei kauples kirjutamise hetkel 3,0% plusspoolel, Shanghai Composite kerkis 0,8%, Kospi 0,7% ja S&P/ASX200 indeks 1,5%. Hang Seng liikus ühena vähestest 0,1% võrra madalamale.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta USA olemasolevate majade maikuu müügi ning Richmondi töötleva tööstuse juuni aktiivsuse. Potentsiaalselt võib midagi kõrva jääda ka Jerome Powelli esinemisest.

    11.00 Itaalia tehaste müük (aprill)
    17.00 USA olemasolevate majade müük (mai)
    17.00 USA Richmondi töötleva tööstuse aktiivsus (juuni)
    17.00 Euroala tarbijate kindlustunne (juuni)
    21.00 Jerome Powell esineb kongressi ees
  • Itaalia tehaste müük kasvas aprillis 3,3% võrreldes märtsiga, mille tulemusel kujunes aasta baasil kasvuks 105,1%.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon