Börsipäev 19. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 5413 tehingut ning käive oli 4,550 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 3,422 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 1,089 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 4165 ja 1121.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TAL1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,614 x 550 000)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    20.08 Kauplemispüha (TLN)
  • Dollar liikus Föderaalreservi juuli istungi protokolli avaldamise järgselt kõrgemale ning USA aktsiaturg sattus tugevama müügisurve alla, surudes S&P 500 sessiooni lõpuks 1,1% punasesse. Euroopas jõudis Stoxx 600 sulguda 0,1% kõrgemal.

    FOMC protokoll näitas, et varade ostuprogrammi vähendamine oli arutluse all, kuid täpse algusaja osas pole selget üksmeelt. Turuosalisi võis ärevaks muuta enamiku liikmete arvamus, et mahtusid võiks hakata juba selle aasta lõpus kokku tõmbama, samas mitmed teised jällegi hindasid sobilikumaks algusajaks järgmise aasta algust. Komitee näib olevat üsna üksmeelt, et inflatsiooni osas on eesmärk saavutatud, ent tööturg peab veel taastuma. Võimalik, et septembri istungi raames avaldatakse juba täpsemad plaanid.

    USAs alustatud elamuehituste arv kahanes juulis annualiseeritult 7,0% 1,534 miljonile, jäädes alla konsensuse 1,60 miljoni suurusele ootusele. Aastatagusega võrreldes kasvas siiski 2,5%. Väljastatud ehituslubade annualiseeritud arv kasvas aga 2,6% 1,635 miljonile ning oli veidi parem konsensuse 1,610-miljonilisest prognoosist (mullusega võrreldes oli ehituslubade arv 6% kõrgem).

    Aasia aktsiaturud võtsid Wall Streeti eeskujul samuti suuna allapoole, alanedes Jaapanis ja Hiinas 0,7%, Hongkongis 1,7%, Lõuna-Koreas 1,5% ja Austraalias 0,4% võrra. Alibaba aktsia odavanes Honkongi börsil ligi 4% ja Tencenti oma ligi protsendi võrra pärast seda, kui viimase president Martin Lau hoiatas tulemustejärgses kõnes, et Hiina valitsus kavatseb internetitööstust täiendavate piirangutega reguleerida. Lau sõnul mõistab valitsus siiski antud sektori olulisust ning soovib sillutada pikaajalist jätkusuutlikku teed.

    Majandusuudistest on täna fookuses Ühendriikide läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused.

    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    15.30 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse küsitlus (august)
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (juuli)
  • Toyota to cut September global production by 40% from previous plan

    Covid ja chipid. Jaapanis on küll covid korralikult ülevl, aga kuna globaalne tootmine, siis kallutab seda siiski jälle chippide poolele arvatavasti.

  • Volkswagen Expects Chip Supply To Remain Volatile In Q3
    Cannot Rule Out Further Production Adjustments,
    lisaks Toyota confirm artiklile.
  • Töötu abirahade langus haakub turuosaliste viimaste päevade murega QE lõpetamise osas

    US Jobless Claims -29K To 348K In Aug-14 Wk; Survey 365K
    US Aug-7 Week Continuing Claims -79K to 2,820,000
    Philadelphia Fed Aug Business Index 19.4 Vs Jul 21.9

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon