Börsipäev 17. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 4288 tehingut ning käive oli 1,636 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,013 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 608 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3241 ning 1004.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    Baltic Horizon Fondi BHF osaku puhasväärtus (NAV) tõusis augustis 0,65 protsenti 1,0466 euroni, fondi kogu puhasväärtus tõusis kuuga 125,2 miljoni euroni. Fondi osaku puhasväärtust mõjutas positiivselt kinnisvara renditegevusest teenitud rahavoog. Raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata (EPRA NAV) kasvas kuuga 0,62 protsenti 1,1206 euroni. Fondi 2021. aasta augusti auditeerimata konsolideeritud üüritulu oli 1,5 miljonit eurot, juulis oli tulem 1,6 miljonit eurot. Renditulu muutust mõjutasid peamiselt kaubanduskeskuste üürnike jaoks arvele võetud esimesel poolaastal tehtud ajutised allahindlused. Fond teenis augustis auditeerimata konsolideeritud puhaskasumit 800 000 eurot. Täituvus oli 31. augusti seisuga 93,1 protsenti. Üldine üüri kogumine oli positiivne ning 2021. majandusaasta jooksul on seni kogutud 90,6 protsenti üüriarvetest.
  • USA töötu abiraha taotluste arv kerkis nädalaga orkaan Ida mõjul 22 tuhande võrra 332 tuhande taotluseni, seejuures olles analüütikute ootusest kahe tuhande võrra kõrgem. Suuremas pildis on olnud trend langev, toetades klassikalist majandusprintsiipi, et inflatsioon ja töötuse määr liiguvad erisuundades. Oodatust kõrgemad oli USA augustikuu jaemüük (ilma auto ja kütuseta), mis oli juuliga võrreldes kasvanud 2% (prognoositi 0,0%), ning Philadelphia FEDi töötleva tööstuse näit, mis oli septembris tõusnud 11,7 punkti võrra 30,7 punktini (oodati 19 punkti). Ühendriikide peamised indeksid liikusid eile erisuundades. Energia- ja materjalisektori mõjul pöörasid nii S&P 500 kui ka Dow miinusesse, langedes mõlemad 0,2%. Napilt plussi jäi aga Nasdaq, olles tõusnud 0,1% võrra.

    Tänu reisi- ja vabaaja sektorile suutsid Euroopa turud eile taastuda 0,4% võrra (Stoxx 600). Suurematest tõusjatest oli Ryanair, mille aktsia kasvu taga oli aastase reisijate arvu kasvuprognoosi tõstmine 50%-ni järgmise viie aasta jooksul. Koos ülejäänud lennundussektoriga võib Ryanairi pidada majanduse avanemise käilakujuks.

    Shanghai Composite jätkas kolmandat päeva langust, olles kirjutamise hetkeks 0,6% võrra miinuses. Languses oli ka S&P/ASX 200, olles kukkunud 1% võrra. Lõuna-Korea (Kospi), Jaapani (Nikkei 225) ja Hong Kongi (Hang Seng) turgudel on päev alanud positiivsemalt ning indeksid on tõusnud vastavalt 0,1%, 0,6% ja 0,3%.

    Tänased olulisemad majandusuudised:
    • 09.00 Suurbritannia jaemüük (august)
    • 12.00 Euroala inflatsioon (augusti lõplik)
    • 17.00 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (september)


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon