Börsipäev 20. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 5840 tehingut ning käive oli 4,612 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 2,737 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,856 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 4047 ning 1729.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    LHV Group LHV1T teenis tänavu kolmandas kvartalis 16,6 miljonit eurot puhaskasumit, võrreldes aastatagusega on seda 5,8 miljoni euro võrra ehk 54 protsenti enam ning võrdluses tänavuse teise kvartaliga 3,7 miljoni euro võrra ehk 28 protsenti rohkem. Seejuures teenis AS LHV Pank 17,1 miljonit eurot puhaskasumit, sellest 3,3 miljonit eurot Ühendkuningriigi filiaaliga seotud klientide teenindamisest. AS LHV Varahaldus teenis kvartaliga 600 000 eurot puhaskasumit ja AS LHV Kindlustus 200 000 eurot puhaskahjumit. Grupi omakapitali tootlus (ROE) oli kolmandas kvartalis 24,3 protsenti.

    Baltika BLT1T kolmanda kvartali müügitulu langes aastaga 33 protsenti 3,8 miljonile eurole; samal ajal jäi ettevõte 392 000 euroga kahjumisse, eelmise aasta kolmandas kvartalis oli Baltika puhaskahjum 520 000 ning veel aasta varem 1,2 miljonit eurot. Jaemüügi languse peamisteks põhjusteks oli 37 kahjumliku kaupluse sulgemine kogu Baltikumis ja ülemaailmsete tarneprobleemide tõttu hilinemisega kauplustesse jõudnud kaubad, mis avaldasid negatiivset mõju eriti augustis ja septembris.

    Täna:
    Coop Pank CPA1T III kvartali vahearuanne
  • Ettevõtete siiani piisavalt tugevaks osutunud kolmanda kvartali tulemused on aidanud juhtida investorite tähelepanu ära inflatsioonilt ning hoidsid S&P 500 indeksit eile tõusukursil viiendat päeva järjest (+0,7%). Ka Euroopas lõpetas Stoxx 600 sessiooni 0,3% plussis.

    Ühendriikides kahanes septembris alustatud elamuehituste annualiseeritud arv 1,6% 1,555 miljonini (madalaim alates aprillist), osutudes nõrgemaks analüütikute 1,615 miljoni suurusest prognoosist. Väljastatud ehituslubade annualiseeritud arv kukkus 7,7% 1,589 miljonile, mis oli samuti tagasihoidlikum 1,680 miljoni suurusest ootusest. Nõudlust kinnisvaraturul hinnatakse jätkuvalt tugevaks, ent ehitusprotsessis seistakse silmitsi materjalide kallinemise, tarneprobleemide ning tööjõu puudusega. Olemasolevate majade varu püsib turul väga madalana (2,6 kuud võrreldes normaalseks hinnatud 5-6 kuuga), seevastu uute majade varu on tänavu üsna kiiresti normaliseerunud.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel kõrgemale, kerkides Jaapanis 0,3%, Hongkongis 1,3%, Austraalias 0,5%. Hiina aktsiaturg kauples eilse taseme juures ja Lõuna-Korea Kospi alanes kirjutamise hetkeks 0,3%. Brenti toornafta hind odavnes marginaalselt 84,6 dollarile, Bitcoin sihib jätkuvalt kevadist rekordit, käies öösel korraks ära 64 475 dollaril.

    Majandusuudiseid jagub tänasesse päeva vähe, kui esile võiks tõsta vaid Suurbritannia septembri inflatsiooni.

    09.00 Suurbritannia inflatsioon (september)
    12.00 Euroala inflatsioon (septembri lõplik)
  • Kas LHV leht ei näita ainult minul täna Baltikumis mingit tegevust?
    Kui selle taga on tehnilised põhjused (Delfin Group IPO), siis homse peale ei taha mõeldagi, tuleb esmaspäeval tulla alles vaatama, mis saanud on.
  • "taavi186"
    Kas LHV leht ei näita ainult minul täna Baltikumis mingit tegevust?
    Kui selle taga on tehnilised põhjused (Delfin Group IPO), siis homse peale ei taha mõeldagi, tuleb esmaspäeval tulla alles vaatama, mis saanud on.

    See võib tervise huvides isegi mõistlik otsus olla
  • Pane order üles, siis postkastist kinnitusest näed ka turuhinda :P

    ...kui just ei viitsi minna mõnest muust allikast vaatama
  • Postkasti kirjad siis ikka jõuavad jah?

    Nali naljaks, aga pole just eriline kompliment pangale võimekuse osas.
  • "taavi186"
    Postkasti kirjad siis ikka jõuavad jah?

    Nali naljaks, aga pole just eriline kompliment pangale võimekuse osas.


    Kõik muu töötas jah, tehingud läksid ka läbi. Nüüd näitab jälle hindu otse.
  • Ma ei suuda tuvastada, aga kas meil on foorum Virśi Groupi jaoks?

    Kas keegi suudab leida selle üles?
  • "MSM"
    On Virši börsile.


    OK, tänan.

    See spetsiaalne sümbol seal ajab segadusse.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon