Börsipäev 2. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 3639 tehingut ning käive oli 1,784 miljonit eurot. Vilniuse börsil oli eile kauplemispüha.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    AS-i Tallink Grupp TAL1T tütarettevõte AS Tallink Latvija ja Holland Norway Lines BV on sõlminud pikaajalise prahilepingu reisilaeva Romantika prahtimiseks. Läti lipu all opereeriv laev antakse lepingupartnerile üle 2022. aasta märtsi lõpus kolmeks aastaks, võimalusega prahilepingut täiendava aasta ja seejärel veel aasta võrra pikendada. Holland Norway Lines kavatseb reisilaevaga opereerida rahvusvahelistel laevaliinidel Norra ja Hollandi vahel. Prahileping jõustub kui laeva hüpoteegipidajad on sellele oma nõusoleku andnud. Laev prahitakse lepingupartnerile ilma meeskonnata ja tehnilise opereerimiseta Tallinki poolt. Enne COVID-19 pandeemia puhkemist opereeris Romantika Riia–Stockholmi liinil ning oli selle aasta juulikuust oktoobri alguseni lühiajaliselt prahitud Marokosse.

    Täna:
    Kauplemispüha (VLN)

    Sel nädalal:
    02.11-09.11 Klaipėdos nafta KNF1L oktoobri müügitulemused
    02.11-05.11 Tallink Grupp TAL1T oktoobri müügitulemused
    03.11 Apranga APG1L oktoobri müügitulemused
    04.11 Merko Ehitus MRK1T vahearuanne, 9 kuud
    04.11 Nordecon NCN1T vahearuanne, 9 kuud
    04.11 Baltic Horizon Fund BHF vahearuanne, 9 kuud
    05.11 Enefit Green EGR1T vahearuanne, 9 kuud
  • Ühendriikide aktsiaturu peamised indeksid heitlesid tugeva oktoobri järel suuna leidmisega, lõpetades tänu viimaste tundide ostuhuvile siiski plusspoolel. S&P 500 venitas 0,2% tõusuga välja uue rekordi (4613,67 punkti), mis on sel aastal juba kuuekümnes ja Nasdaq tõusis 0,6%ga samuti rekordkõrgele (15595,9 punkti). Euroopas jäi Stoxx 600 tulemuseks +0,7%, mis tähistas sellegi indeksi puhul uut rekordit (478,87 punkti).

    Ühendriikide töötleva tööstuse aktiivsusindeks alanes ISM küsitluse kohaselt oktoobris 0,3 punkti võrra 60,8 punktile, osutudes paremaks konsensuse prognoositud 60,5 punktist. Languse taga oli peamiselt uute tellimuste indeks, mis kukkus 6,9 punkti 59,8 punktile, saavutades sellega madalaima taseme alates 2020. aasta juunist. Kommentaarides hindasid ettevõtted nõudlust siiski väga tugevaks, kuid probleemid üleilmsetes tarneahelates on osalt Hiina elektrikatkestuste tõttu muutunud hullemaks, mistõttu on keeruline kätte saada vajalikus koguses sisendeid.

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel erinevalt: Jaapanis Nikkei langes 0,4% ja Hiinas Shanghai Composite’i kaotas väärtusest 1,8%, samas Lõuna-Korea Kospi tugevnes 1,2% ja Hongkongi Hang Seng parandas taset 0,1%. Austraalia keskpank jättis intressimäära ootuspäraselt 0,1% peale, ent otsustati loobuda riigivõlakirjade tulususte kontrollimisest. Intressimäära tõstmist ei nähta enne 2024. aastat, kuigi see pole ka 2023. aastal välistatud.

    Brenti toornafta hind püsis stabiilsena 84,6 dollaril, Bitcoin hoidis samuti oma taset 61,8 tuhandel dollaril.

    Tänased majandusuudised saavad olema pigem teisejärgulised, kuna Euroopas on laual vaid töötleva tööstuse oktoobri aktiivsusindeksid, mille esialgsed hinnangud on valdavalt juba teada.

    10.15 Hispaania töötleva tööstuse PMI (oktoober)
    10.45 Itaalia töötleva tööstuse PMI (oktoober)
    10.50 Prantsusmaa töötleva tööstuse PMI (oktoobri lõplik)
    10.55 Saksamaa töötleva tööstuse PMI (oktoobri lõplik)
    11.00 Euroala töötleva tööstuse PMI (oktoobri lõplik)
    ??.?? USA automüük (oktoober)
  • kas metso outotec-l peale majandustulemuste ja dividenditeate avaldamist veel midagi on teatatud, et nii reipalt astub?
  • Ma ise ei näe, et oleks midagi muud

    Pareto (buy) saying the industrial machinery firm’s bullish outlook and strong order intake were the highlights of its 3Q update. Order intake and margins were better than expected and offset a slight miss on sales, Pareto says.Outlook for demand to remain at elevated levels is welcome. Anticipate consensus for 2022 and 2023 will rise.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon