Börsipäev 12. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 5320 tehingut ning käive oli 2,938 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,986 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 708 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3666 ja 1059.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised
    Coop Pank CPA1T teenis oktoobris ligi 1,3 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 69,9 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Aasta kümne esimese kuuga on pank teeninud 11,4 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 105 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal perioodil. Panga omakapitalitootlus oli oktoobris 13,5 protsenti, kulu-tulu suhe 57,7 protsenti. "Koroonapiirangute mõju Eesti majandusele on olnud mõõdukas ja seda näitavad ka meie oktoobrikuu majandustulemused: kõigi finantseerivate äriliinide portfellid jätkasid ka oktoobris kasvutrendil. Laenuportfellide kasvu kõrval nägime möödunud kuul jätkuvalt head kasvu ka ärikliendi hoiuste portfellis, mis suurenes 69 miljoni euro võrra. Aastaga on Coop Panga hoiuste portfell kasvanud 40 protsenti ja ulatus oktoobri lõpu seisuga esmakordselt üle 1 miljardi euro," ütles Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink pressiteate vahendusel.

    Täna:
    Pro Kapital Grupp PKG1T vahearuanne, 9 kuud
  • Veteranide päeva tõttu oli USA võlakirjaturg eile suletud ning käive sealsel aktsiaturul jäi mõnevõrra tagasihoidlikumaks, mis võimaldas hindadel kolmapäevasest langusest pisut kosuda. S&P 500 lõpetas 0,1% plussis, kui 11st sektorist kuus liikusid kõrgemale eesotsas materjalitööstuse ning informatsioonitehnoloogia ettevõtete aktsiatega. Nasdaq parandas taset 0,5% ja Euroopas suutis Stoxx 600 hommikusest langusest ronida lõpuks 0,3% plussi.

    Aasia aktsiaturgudel domineeris öösel roheline värv: Nikkei kerkis 1,0%, Hang Seng 0,1%, Shanghai Composite 0,1%, Kospi 1,5% ja S&P/ASX200 0,8%. Brenti toornafta hind odavnes 0,7% 82,2 dollarile, Bitcoin püsis stabiilsena 64,8 tuhandel dollaril ja Ethereum kauples 4759 dollaril, mis on 107 dollari kaugusel kaks päeva tagasi saavutatud rekordtasemest.

    Majandusuudiseid jagub tänasesse päeva vähe: vaid euroala septembri tööstustoodang ja USA tarbijate kindlustunde indeksi novembri muutus Michigani ülikooli küsitluse kohaselt.

    12.00 Euroala tööstustoodang (september)
    17.00 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (november)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon