Börsipäev 2. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 6461 tehingut ning käive oli 4,329 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 3,111 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 1,138 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 5134 ja 1173.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    Apranga APG1L jaekäive kasvas novembris aastavõrdluses 25,1 protsenti 21,6 miljoni euroni. Riikide lõikes kasvas käive võrreldes eelmise aasta novembriga Leedus 49,6 protsenti ja Eestis 11,3 protsenti, Lätis aga kahanes 23,8 protsenti. Aasta esimese üheteist kuuga kokku oli Apranga grupi jaekäive koos käibemaksuga 202,7 miljonit eurot, kasvades aastaga 6,4 protsenti. Aastavõrdluses kasvas jaemüük sel perioodil Leedus 16,5 protsenti ja Eestis 5,6 protsenti, Lätis aga langes 16,2 protsenti. Grupil on praeguse seisuga 171 kauplust, millest 102 asuvad Leedus, 46 Lätis ja 23 Eestis. Kaupluste pindala on 92 900 ruutmeetrit, mida on 0,6 protsendi võrra vähem kui aasta tagasi.

    Sel nädalal:
    02.12-03.12 Tallink Grupp TAL1T novembri veomahud
  • Ehkki julgustavad kommentaarid nii Iisraelist ja WHO ametnikelt, et olemasolevad vaktsiinid võiksid pakkuda koroonaviiruse omikroni tüve vastu head kaitset, aitasid korraks aktsiaturgusid päeva alguses kergitada, viis kasumivõtt Ühendriikide sessiooni viimasel tunnil S&P 500 indeksi lõpuks 1,2% ja Nasdaqi 1,8% miinuspoolele. Euroopas jõudis Stoxx 600 sulguda 1,7% võiduga.

    Cleveland FEDi president Loretta Mester ühines eile Jerome Powelliga, öeldes et ta on avatud ettepanekule kiiremini varade kokkuostu vähendada ning vajadusel järgmisel aastal intressimäära paaril korral tõsta. Praegust inflatsiooni arvestades oleks tema meelest hea, kui keskpank saavutaks varem positsiooni, kust saaks intressimäära kergitada.

    Aasia aktsiaturgudel jäid öösel liikumised tagasihoidlikuks ja olid erisuunalised. Nikkei langes 0,7% võrra, S&P/ASX200 alanes 0,2%, Hang Seng kerkis 0,2%, Shanghai Composite püsis eilse taseme juures ja Kospi tõusis 1,6%. Brenti toornafta hind kallines 1,4% 69,8 dollarile, Bitcoin püsis stabiilsena 56,8 tuhandel dollaril ja Ethereum langes protsendi võrra 4523 dollarile.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta Ühendriikides eelmisel nädalal esitatud töötu abiraha taotlused, mis võivad tänupüha tõttu olla siiski jätkuvalt moonutatud. Radaril on veel OPEC+ riikide kohtumine ja USAs jälgitakse, kas vabariiklased ja demokraadid suudavad leida ühiskeele tõsta riigi võlalimiiti, sest vastasel korral saab homme valitsusel raha otsa ning avalikke teenuseid tuleb hakata piirama.

    10.00 Hispaania töötuse muutus (november)
    11.00 Itaalia töötuse määr (oktoober)
    12.00 Euroala töötuse määr (oktoober)
    12.00 Euroala tootjahinnaindeks (oktoober)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
  • Üsna järsk sentimendi muutus on viinud selle aasta põhjade juurde
  • Hispaania töötute arv kahanes novembris 74 tuhande võrra, mis on rohkem kui eelnevatel aastatel samal ajal
  • Itaalia tööpuudus kerkis oktoobris 0,2pp võrra 9,4%le oodatud 9,1%le langemise asemel.

  • USAs jälgitakse, kas vabariiklased ja demokraadid suudavad leida ühiskeele tõsta riigi võlalimiiti, sest vastasel korral saab homme valitsusel raha otsa ning avalikke teenuseid tuleb hakata piirama.

    muidugi ei ole minu asi aga imelik näib see, et iga aastane eelaarve puudujääk on neil sama kindel nagu on jõulud detsembri lõpus.
    Avalik sektor seal ei pane seda enam vist tähelegi aga kujutage ette kui meil valitsus teatab, et 10 päeva pärast on Riigikassas raha otsas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon