Börsipäev 7. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 4984 tehingut ning käive oli 2,887 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,603 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 848 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3845 ja 945.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Klaipėdos nafta KNF1L novembri müügitulemused
  • Esialgne informatsioon, et koroonaviiruse omikroni tüvi pole suurendamas haiglate ülekoormust, aitas tõsta eile aktsiaturgudel riskijulgust ning teha tasa eelmise nädala langus. S&P 500 kosus 1,2% ja Nasdaq lõpetas 0,9% plusspoolel. Euroopas sulgus Stoxx 600 1,3% kõrgemal.

    Saksamaa tehaste tellimused kukkusid oktoobris 6,9% võrreldes septembriga, osutudes märksa nõrgemaks analüütikute –0,3% ootusest ning see tähendas, et ka aastatagusega võrreldes olid tellimused juba 1,0% võrra tagasihoidlikumad. Ühe tõenäolise põhjusena on tarneprobleemid jätmas tugevat jälge ka tellimustesse, kuna kliendid võivad pikka tarneaega ette nähes eelistada praegu lükata oma tellimust edasi (näiteks autoostu) või sootuks tühistada. Täitmata tellimusi peaks siiski olema piisavalt, et sisendite kättesaadavuse paranedes tootmist suurendada.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel kõrgemale, kerkides Jaapanis 2,4%, Hongkongis 1,8%, Lõuna-Koreas 0,5% ja Austraalias 1,0%. Hiina Shanghai Composite kauples kirjutamise hetkel 0,2% miinuspoolel. Brenti toornafta kallines 1,2% 74 dollarile ja samuti suundusid ülespoole krüptovarad: Bitcoin kerkis 1,9% 50120 dollarile ning Ethereum 0,8% 4361 dollarile.

    Tänastest majandusuudistest väärivad esile tõstmist Saksamaa oktoobri tööstustoodang ja samuti sealsete investorite ja analüütikute detsembri kindlustunde indeksid.

    09.00 Saksamaa tööstustoodang (oktoober)
    12.00 Saksamaa investorite ja analüütikute kindlustunde indeksid (detsember)
    12.00 Euroala kolmanda kvartali lõplik SKP
    15.30 USA kaubandusbilanss (oktoober)
    22.00 USA tarbijatele väljastatud krediit (oktoober)
  • Saksamaa tööstustoodang kasvas oktoobris 2,8% võrreldes septembriga, ületades 1,0% ootust. Mullusega võrreldes olid langus oodatud -2,9% asemel -0,6%.
  • Saksamaa investorite ja analüütikute jooksva olukorra hinnang on saanud pihta ilmselt koroonaviiruse tõttu, ootused seevastu püsivad märksa paremini

    German ZEW Survey Expectations Dec: 29.9 (exp 25.4; prev 31.7)
    - ZEW Survey Current Situation Dec: -7.4 (exp 5.7; prev 12.5)
  • Midagi vist on natuke sassi läinud. Ma arvan, et teistes sulgudes olev info peaks olema teistsugune. Vaevalt et mõlemad näitajad täpselt ühesugused on (exp 25.4; prev 31.7).
  • "Wandendulles"
    Midagi vist on natuke sassi läinud. Ma arvan, et teistes sulgudes olev info peaks olema teistsugune. Vaevalt et mõlemad näitajad täpselt ühesugused on (exp 25.4; prev 31.7).

    Tänud märkamast, parandasin ära.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon