Börsipäev 20. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 4815 tehingut ning käive oli 2,381 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,192 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,063 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3447 ning 1121.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    24.12 Kauplemispüha (TLN, VLN, RIG)
  • FOMC istungi järgselt jäi ka reedene päev Ühendriikide aktsiaturgudel volatiilseks, tingides S&P 500 indeksi 1% languse ning kokkuvõttes terve nädala peale 2% alanemise, mis oli halvim viiepäevane seeria alates novembri lõpust, mil koroonaviiruse omikrontüve avastamine sundis üleilmselt investoreid riski vähendama. Nasdaq pääses reedel veidi tagasihoidlikumate kriimustustega (–0,1%), ent terve nädala peale kujunes ligi 3% kaotust. Euroopas sulgus Stoxx 600 reedel 0,6% punases, mis andis viie tööpäeva peale 0,4% languse.

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel miinuspoolel, alanedes Jaapanis 2,2%, Hiinas 0,8%, Hongkongis 1,7%, Lõuna-Koreas 1,7% ja Austraalias 0,2%. Brenti toornafta hind odavnes 3,4% 71,0 dollarile, Bitcoin püsis stabiilsena 46,6 tuhandel dollaril ning Ethereum liikus 3850 dollari lähedal (–1,8%).

    Ka USA aktsiaindeksite futuurid kauplesid umbes protsendi jagu punases, mille üheks põhjuseks oli demokraadist senaatori Joe Manchini ootamatu vastasseis Joe Bideni 2 triljoni dollari suurusele kulutuste ja maksumuudatuste eelnõule, kui veel alles läinud nädalal oli kuid väldanud läbirääkimiste järel Valge Maja lootusrikas selle lähiaja heakskiitmises koos kahe sõltumatu liikmega vabariiklaste ja demokraatide vahel täpselt pooleks jagunevas kongressi ülemkojas.

    Nädal algab uudiste osas üsna vaikselt, kui täna on laual vaid USA juhtivate indikaatorite indeksi novembri muutus.

    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (november)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon