Börsipäev 22. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 4106 tehingut ning käive oli 2,480 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,763 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 648 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3095 ja 792.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    24.12 Kauplemispüha (TLN, VLN, RIG)
  • Kolm päeva väldanud langus näis eile olevat turuosalistele piisav argument, et asuda uuesti ostupoolele. S&P 500 indeks kerkis 1,8%, kui 11st sektorist üheksa lõpetasid plussis eesotsas energia- ja tehnoloogiasektoriga. Nasdaq rallis 2,4% ja Euroopas lõpetas Stoxx 600 1,4% võiduga.

    Joe Bideni sõnul on endiselt olemas veel võimalus saavutada Joe Manchiniga kokkulepe, et 2 triljoni dollari suurune majanduspakett senatis läbi suruda. Eile arutasid demokraadid virtuaalsel koosolekul võimalikku teed edasi, kus senati enamuse juht Chuck Schumer nentis, et soovib jaanuaris seaduseelnõu revideeritud versiooni hääletusele panna.

    Liikumised Aasia aktsiaturgudel jäid öösel marginaalseks: Nikkei ja Shanghai Composite püsisid eilse sulgumistaseme juures, Hang Seng kerkis 0,4%, Kospi lisas väärtust 0,3% ja S&P/ASX200 tõusis 0,1%. Brenti toornafta hind püsis eilse 3,4% tõusu järel 74,0 dollaril, Bitcoin hoidis eilse ligi 5% kallinemise järel taset 49,0 tuhandel dollaril ning Ethereum kauples 4045 dollaril (+0,5%).

    Majandusuudistest on võiks täna esile tõsta Ühendriikide tarbijate detsembrikuu kindlustunde indeksi ning USA olemasolevate majade novembri müügi.

    09.00 Suurbritannia kolmanda kvartali lõplik SKP
    15.30 USA kolmanda kvartali revideeritud SKP
    17.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (detsember)
    17.00 USA olemasolevate majade müük (november)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon