Börsipäev 29. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 3522 tehingut ning käive oli 2,160 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,349 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 711 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2260 ja 904.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    EGR1T tehingute seas oli kaks plokktehingut (EUR 4,03 x 10 180 ja EUR 4,037 x 6 280)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    31.12 Kauplemispüha (TLN, VLN, RIG)
  • Eelnevad neli päeva järjest võimsas hoos olnud USA aktsiaturul tõmmati eile hinge ja lasti S&P 500 indeksil sulguda 0,1% võrra miinuspoolel. Veidi jõulisemalt võeti kasumit tehnoloogiasektoris, tingides Nasdaqi 0,6% languse. Euroopas parandas Stoxx 600 oma taset 0,6% võrra, jäädes 17. novembril saavutatud rekordist 0,3% kaugusele.

    Richmondi töötleva tööstuse aktiivsusindeks kerkis detsembris nelja punkti võrra 16 punktile, ületades konsensuse 11punktist prognoosi ja saavutades kõrgeima taseme alates juulist. Uute tellimuste indeks paranes 10 punkti 17 punktile, ent tööhõivet kajastav indeks langes 15 punkti 19 punktile. Siiani avaldatud USA regionaalsetest töötleva tööstuse aktiivsusindeksitest on kaks viidanud novembriga võrreldes kõrgemale aktiivsusele (New York ja Richmond), kaks madalamale (Dallas ja Philadelphia) ja üks jäi paigale (Kansas).

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel allapoole: Nikkei langes 0,8%, Hang Seng alanes 1,0%, Shanghai Composite tuli 0,9% allapoole ja Kospi nõrgenes 0,7%. Brenti toornafta hind kerkis 0,2% 79,1 dollarile, Bitcoin stabiliseerus pärast eilset 6,7% langust 47,9 tuhandel dollaril ja Ethereum liikus eilse 6,2% languse järel 3811 dollaril.

    Majandusuudiste valik püsib tagasihoidlikuna, kui täna tulevad avaldamisele vaid euroala novembri krediidi- ja laenustatistika ning Ühendriikides majade pooleliolevate müügitehingute indeksi novembri muutus.

    11.00 Euroala rahapakkumise statistika (november)
    17.00 USA majade pooleliolevad müügitehingud (november)
  • Euroalas erasektorile välja antud laenude maht kasvas novembris aastaga 3,7% vs. 3,4% oktoobris. Majapidamistele antud laenude kasv oli 4,2% (oktoobris 4,1%) ja ettevõtetele 2,9% (2,5%).


    Väljaspool finantssektorit tegutsevatele ettevõtetele väljastatud laenude kogumaht (mln eur)


    Majapidamistele väljastatud laenude kogumaht (mln eur)

  • Kas tänane tehing USA börsil kajastub selle aasta LHV maksuraportis ?
  • "PIPRAKAUN"
    Kas tänane tehing USA börsil kajastub selle aasta LHV maksuraportis ?


    See on iga-aastane "saladus". Kui küsid, siis viidatakse tehingukorralduse täitmise ajale T+1 (aga kõigil turgudel see vist ei kehti).
    Keegi ei julge ennast jurridiliselt siduda kinnitusega, et jah, täna 29.detsembril tehtud ostu-müügi tehingud lähevad selle aasta arvestusse. Ka mina ei julge. Seega - vastutus jääb igale ühele endale.
  • Kummaline, et panga poolt ei saabunud täpsustust.Kuda saab regulatsioonidest juhinduv ettevõte nii ebamääraseks jääda. Eelmisel aastal klienditoelt saadud teave eksitas mind maksude optimeerimisel, kuid ma ei hagenud jõulurahust hoolimise tõttu. Praegune seis näitab , et firmas endas pole asjad klaarid ?
  • Miks peaks pank sulle tasuta maksunõu andma, kui sa samal ajal räägid avatult hagemisest?
  • Mainisin, et hoolisin jõulurahust, kuid paragraffides orienteerujana on selline tõlgendusvabadus- ebamäärasus kummaline !
  • "PIPRAKAUN"
    Mainisin, et hoolisin jõulurahust, kuid paragraffides orienteerujana on selline tõlgendusvabadus- ebamäärasus kummaline !


    Veider, et inimene kes "paragraffides orienteerub," ei oska ometigi seda vigadeta välja kirjutada.
    Aga toredat aastalõppu juurahuvilisele.
  • Eraisiku maksustamine on kassapõhine ja tulu jõuab maksuaruandesse tehingu arveldamispäeva päeva seisuga. Tavaoludes ehk kui tehingu arveldamisel tõrkeid ei teki oli tõesti eile viimane viimane päev USA turgudel kasum/kahjum 2021 aastasse jätta. Tänased tehingud arvelduvad juba uuel aastal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon