Grünfin - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Grünfin

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere, kas sellele karule ka keegi kõhtu vaadanud on - https://www.grunfin.com/?
    Alates 1k portust on teenustasu 3,9 euri ja püsib staatilisena. Lisaks 15% edukustasu üle üle eesmärgi seatud tulemuselt. Tundub päris seksikas.

    Ei ole kuidagi antud ettevõtmisega seotud, peale pisikese konto.
  • We have a special focus on climate change, equality, and health.

    Do you offer to invest in individual stocks?
    We only offer to invest in sustainable exchange traded and index funds at the time.


    How often do you invest my funds?
    We purchase instruments for your portfolio weekly on Tuesdays.


    How can I sell my portfolio?
    You can sell your investment at any time. Simply reach out to us on support@....


    Euro ETF-d. Tubakas ja relvad välistatud. Viskad pappi alla ja kord nädalas tehakse ostud. Hetkel ei saa eriti aru, mis see lisandväärtus siin on tavalise investeerimiskonto ees tavalises pangas, kus sa saad odavalt mingeid Roburi fonde osta.
  • Teenustasu pole % summast vaid 3.9€ kuus. Ilmselt see ja ESG fookus.
  • Need naised olid kuskil podcastis ka, kui huvitab, uuri järele. ESG oli põhi(investeeringu)suund neil (kui mälu ei peta).
  • Kirjutan Grünfini tiimist.

    Eelkõnelejatel õigus, et meie fookus on ESG-instrumentidel, sealjuures maksimaalselt mõju arvestavatel fondidel. Näiteks on meie kliimaportfellis ainult SFDR Artikkel 9 vastavad fondid. Siin lehel on peamised kriteeriumid ära toodud, mille põhjal valime ja mida arvestame: https://www.grunfin.com/impact. Performance ja madalad tasud on sealjuures ka kriteeriumid, mitte ainult ESG.

    Teenustasu on 3.90€ kuus ja ei olene portfelli mahust. Edukustasu on tõepoolest 15% üle eesmärgi tehtud tulemuselt, eesmärki saab näha meie kalkulaatoriga mängides. Mingeid muid peidetud tasusid, a la väljumistasu, ei ole.

    Kuna meie eesmärk on olnud jätkusuutlikku investeerimist tavalisele inimesele võimalikult lihtsaks teha, siis me haldame täna kliendi portfelli tema eest, sh rebalanseerime perioodiliselt ning otsime ja lisame uusi, paremaid instrumente. Sealjuures me ei eelista ka konkreetseid teenusepakkujaid / asset managere, lähtume puhtalt sisust ja oma kriteeriumidest.

    Täna ei toeta veel ettevõtte kaudu investeerimist, äkki tulevikus. Investeerimiskontoga aga töötab.

    Mõju, fikseeritud teenustasu ja portfellihaldus võiks olla päris suur lisandväärtus panga investeerimiskontoga võrreldes, kus 1) tõeliselt mõjupõhistele ESG-fondidele juurdepääs on pehmelt öeldes napp, 2) meie portfelli replikeerida üritades või siis suurema portfelli pealt % teenustasu makstes läheks tasud väga kiirelt üle 3.90€, 3) inimene peaks ise aega võtma, et oma portfelli hallata – oste teha, rebalanseerida, fonde analüüsida.

    Võib-olla siin foorumis ongi rohkem neid, kes oma portfelli ise juhtimas. Samas on ka variant, et allokeerida oma portfellist mingi osa ESG-le ja teha seda just läbi meie, et oma aega kokku hoida.

    Podcasti-viide oli ilmselt see Äripäeva saade, kus oli juttu ESGst sõja ja äreva aja valguses: https://www.aripaev.ee/saated/2022/03/15/kuidas-keset-soda-moelda-jatkusuutlikule-investeerimisele

    Üks asutajatest, Triin Hertmann, oli just sel nädalal ka Restartis: https://digipro.geenius.ee/raadiosaade/restart/06-04-restart-kuidas-paasta-maailma-ja-sellega-kasumit-teenida/

    Kui https://grunfin.com pealt vastuseid ei leia, siis võib alati meile support@grunfin.com peale kirjutada.
  • Palun täpsemalt lahti kirjutada see "me ise rebalanseerime ja haldame".
    Liiga tihti on sedasorti "meil ei ole peidetud tasusid" tõeline kulu peidetudki selliste tegevuste taha - liigutatakse rebalanseerimise vms nime all majasiseselt kontode vahel pabereid pannes tasku spreadi. Halvemal juhul saavad "ostjad" päeva tipphinna ja "müüjad" päeva miinimumhinna.
    Kui mul on määratud 1 konkreetne ETF ja ma kannan raha peale 08.04.2022 kell 12:00 ja sama ETF on sel ajal avatud turult ostetav, siis mis ajal ja mis hinnaga ma selle väärtpaberi oma kontole saan?
  • Meie tulu on igakuine tasu ja juhul, kui portfelli eesmärki ületame, edukustasu perioodi lõpus.

    Kord kvartalis vaatame üle instrumendid, kas jätkuvalt vastavad meie algselt seatud kriteeriumidele. Vähemalt kord aastas rebalanseerime allokatsioonid, et vastaks riskiprofiilile.

    Ostud-müügid teeme kord nädalas, hetkel teisipäeviti. Ehk siis 8.04 peale kantud raha eest toimuks ostud 12.04. Kõiki tehinguid (sh hinda) on võimalik konto raportist järgi kontrollida.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon