Börsipäev 24. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 4141 tehingut ning käive oli 1,542 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,062 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 467 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3279 ning 777.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    26.05 Kauplemispüha (TLN, RIG, VLN)
    26.05 Grigeo GRG1L vahearuanne, 3 kuud
    27.05 Klaipedos nafta KNF1L vahearuanne, 3 kuud
  • USA aktsiad näitasid eilsel kauplemispäeval korralikku tõusu, ehkki futuuride tänahommikuse liikumise põhjal võib eeldada, et see tõus müüakse tagasi. S&P 500 +1,9% ning tehnoloogiaindeksi Nasdaq 100 +1,6% tõusu vedas suuresti Apple oma ligi 4% kallinemisega, kes teatas plaanist suurendada iPhone’ide tootmist väljaspool Hiinat. Kõige suuremat tõusu näitas aga energiasektor, mille aktsiad kallinesid 2,7%. Euroopa Stoxx 600 sulgus eile +1,4% kõrgemal.

    Saksamaa ettevõtete kindlustunne kasvas mais ootamatult viimase kolme kuu kõrgeimale tasemele ehk 93,0 punktini, võrreldes aprillikuu ülespoole korrigeeritud 91,9-ga ning on oluliselt parem tulemus kui konsensuse 91,4 punktiline ootus. Indeks ületas analüütikute hinnanguid ka aprillis, näidates, et Saksamaa majandus on inflatsioonile ja Ukraina sõjale hästi vastu pidanud ning majanduslangusesse sattumise risk on madal.

    Nii nagu ka USA aktsiafutuurid, kauplesid Aasia turud kirjutamise hetkel miinuspoolel: Shangai Composite langes 1,1%, Hang Seng kaotas 1,5% ning Nikkei 225 kauples 0,8% allpool. Austraalia S&P/ASX 200 ja Lõuna-Korea Kospi alanesid vastavalt 0,3% ja 1,5%. Brenti toornafta barrel odavnes 1,2% 109,0 dollarini, Bitcoin langes 3,1% võrra, makstes 29 383 dollarit ja Ethereum alanes 2,7% 1986 dollarini. Kullaunts maksis 1853 dollarit (+0,3%).

    Tänase börsipäeva jooksul avaldatakse erasektori maikuu värsked aktiivsusindeksid nii Euroopa suuremates riikides kui ka Ühendriikides. Samuti võiks esile tõsta USA aprillikuu uute majade müügi.

    09.45 Prantsusmaa töötleva tööstuse kindlustunde indeks (mai)
    10.15 Prantsusmaa töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (mai)
    10.30 Saksamaa töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (mai)
    11.00 Euroala töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (mai)
    16.45 USA töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (mai)
    17.00 USA Richmond FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks (mai)
    17.00 USA uute majade müük (aprill)

  • kas on näha veel midagi peale kõrge nafta hinna, mis Lufthansa hinda langetab?
  • Põhjus võib peituda Lufthansa pakkumises ühe lennufirma omandamiseks, mille üle käib konkurents teise suure lennufirma, Air France-KLMga.

    Deutsche Lufthansa AG confirmed on Tuesday that it made a joint bid with container giant MSC Mediterranean Shipping Company SA to buy Italia Trasporto Aereo, known as ITA, the successor to failed carrier Alitalia.
    That sets up a possible two-horse race for ITA, with Lufthansa and MSC likely to face off against a group backed by the German carrier’s European rival Air France KLM.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon