LHV Pank jätkab muusikalise emakeele toetamist - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV Pank jätkab muusikalise emakeele toetamist

LHV Pank

16.04.2010 12:40

LHV Pank ja Eesti Pärimusmuusika Keskus allkirjastasid koostöölepingu, mille kohaselt jätkab pank Viljandi pärimusmuusika festivali toetamist ning paneb esimese ettevõttena õla alla keskuse aastaringsele tegevusele.

LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu ja pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg andsid lepingule allkirjad eile, 15. aprillil pärimusmuusika aida väikeses saalis.

Erki Kilu rõhutas, et LHV on Eesti kapitalil põhinev pank, mistõttu tahetakse kaasa lüüa nendes ettevõtmistes, mille eesmärgiks on rahvuskultuuri hoidmine. „Olukorras, kus riigi ressursid on piiratud, tuleb ettevõtjatel oma õlga alla panna, et riigi rahvuskultuuri hoidmine ja arendamine ei katkeks,“ ütles ta.

„Enam kui aasta kestnud koostöö on meile kinnitanud, et Eesti Pärimusmuusika Keskuse vägi ei peitu pelgalt ühes suures suveürituses, vaid aktiivses aastaringses tegevuses nii Viljandis kui ka teistes linnades. Seepärast otsustasime lisaks festivali sponsoreerimisele toetada ka keskuse hooajasiseseid tegemisi.“

Ando Kiviberg tuletas meelde, et majanduskriis on viimase paari aasta jooksul otseselt või kaudselt riivanud kogu ühiskonda ja seetõttu tuleb eriti kõrgelt hinnata neid ettevõtjaid, kes maldavad kõigest hoolimata silmas pidada püsiväärtusi. „Rõõm on tegutseda üheskoos inimestega, kes saavad aru, et pärimusmuusika elus hoidmine pole pelgalt meelelahutus, vaid rahvuskultuuri püsimise seisukohalt elutähtis tegevus. See on meie rahvuse muusikaline emakeel, mis puudutab moel või teisel igaüht.“

2010. aasta Viljandi pärimusmuusika festival leiab aset 22.-25 juulil. Samas korraldab pärimusmuusika keskus aastaringselt kontserte, etendusi, filmiõhtuid ja õppelaagreid nii Viljandis kui ka teistes Eesti linnades. Keskuse juures tegutsevad vabahariduskool August Pulsti õpistu ning Pärimusmuusika teabekogu.
 
1999. aastal loodud ja Eesti kapitalil põhinev LHV Pank tegutseb Eestis, Lätis ja Leedus. Alates
6. maist 2009 omab LHV Pank krediidiasutuse tegevusluba. LHV Panga teenuseid kasutab üle 13 000 kliendi.

LHV-st sai pärimusmuusika festivali suurtoetaja 2009. aasta jaanuaris.

Lisainfo:

Rannar Raba,
Eesti Pärimusmuusika Keskuse avalike suhete juht
527 6915
rannar.raba@folk.ee
www.folk.ee

Andres Kask,
LHV Panga turundus- ja meediasuhete juht
5680 2607
andres.kask@lhv.ee
www.lhv.ee




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon