Aktsiamäng „Börsihai“ stardib taas - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Aktsiamäng „Börsihai“ stardib taas

LHV Pank

04.10.2010 09:20

LHV aktsiamängu juured ulatuvad juba nõnda sügavale, et paljudel oli kindlasti oodatud sündmus kalendris ette ära märgitud. Nii nagu mullu ja mitmetel aastatel enne seda, on saabunud rehekuu see aeg, mil ootame taaskord kõiki mõõtu võtma ning kogemust saama vingete auhindadega aktsiamängus „Börsihai 2010.“

Veidi ajaloost

LHV on aktsiamänguga investeerimist propageerinud juba kümme aastat. Tegemist on investoritele suunatud mänguga, kus virtuaalportfelliga simuleeritakse päris elu. Sellega anname osalejatele hea võimaluse oma võimeid proovile panna ning rohkelt uut ja huvitavat õppida.

Esimesed LHV poolt korraldatud mängud kandsid nime „Noor pensionär“. Toona lisandus iga päev virtuaalsele kontole 5000 krooni, investeerida sai korra päevas ning mäng kestis kokku 8 nädalat.  2005. aastal nägi ilmavalgust veidi tigedam mäng „Börsihai“, kus tehinguid saab teha päevasiseselt, kaupleja virtuaalportfelli kantakse kohe 10 000 eurot ning hiljem lisandub igal kauplemispäeval juurde 1000 eurot. Võistlusperiood vähenes aga nelja nädala peale.

Vaatamata aastate jooksul muutunud reeglitele on eesmärk siiani olnud üks – teha teiste mängijatega võrreldes kasumlikumaid aktsiatehinguid ning saavutada viimaseks päevaks suurima väärtusega portfell. Eelmisel aastal võttis Eestis, Lätis ja Leedus mängust osa pea 2000 huvilist. Ka sellel aastal ootame sarnast huvi.

Mis toimub?

Virtuaalne aktsiamäng kajastab turuliikumisi reaalses elus - Balti börsidel saab tegutseda reaalajas hindadega, USA turgudel väikese viivitusega. Mängu alguses kantakse iga kaupleja virtuaalportfelli 10 000 eurot, mida tuleb võimalikult kasumlikult paigutama hakata. Järgmise börsipäeva eel genereeritakse aktsiamängu edetabel, kus portfellid on reastatud vastavalt suurusele. Soetada saab Balti ja USA väärtpabereid, seega on võimalik alustada hommikul kell 10.00, kui avanevad Balti börsid ja lõpetada kell 23.00, mil sulguvad USA börsid. Aktsiamäng on kõikidele osalejatele tasuta.

Millised on auhinnad?

Võitjatele oleme varasematel aastatel välja pannud auhindu alates võimsast kauplemisarvutist lõpetades lõõgastava reisiga Vancouveri taliolümpiamängudele. Tänavu anname võitjale võimaluse valida kolme reisi vahel.

  • Nädalane reisipakett kahele Slovakkia pealinna Bratislavasse koos kahe piletiga jäähoki maailmameistrivõistluste veerandfinaalidele, poolfinaalidele, pronksimängule ning finaalmängule. 
  •  4-päevane reisipakett Manchesteri koos kahe piletiga Briti jalgpalliliiga staarkohumisele Manchester United’i ja Fulhami vahel.
  • 5-päevane reisipakett Istanbuli koos kahe pääsmega vormel-1 võistlusele.

Lisaks peaauhinnale jagame 50-le kõige edukamale portfelliomanikule tasuta investeerimisalase raamatu ja ühe pääsme LHV seminarile.

Mis on firmamäng?

Sellel aastal võimaldame mängijal lisaks enda portfellile esindada ka firmat või asutust (näiteks mõni kool või organisatsioon). See annab hea võimaluse korraldada aktsiamängu raames ka asutusesisest võistlust ning premeerida oma firma parimaid ja helgemaid päid. Kuna LHV töötajad üldistele auhindadele ei kandideeri, siis oleme firmasisest mängu korraldanud juba aastaid. See, et mänguperioodil raamatupidajad aktsianõuandeid küsivad ning kööginurgas eilsete telesaadete asemel aktsiaturgudest räägitakse, on pigem reegel kui erand. Parimale firmale või asutusele oleme välja pannud rändkarika. 

Kuidas liituda?

Mängust tasub osa võtta kõigil, kes investeerimise vastu vähegi huvi tunnevad. See annab võimaluse panna end teiste börsihaide kõrval proovile, õppida sealhulgas vigadest ning näha, millisena näeb välja elu tegelikult väärtpaberiturgudel.

Tänasest saab end mängule juba registreerida ning kasumijaht ise käivitub 11. oktoobril. Lähemalt saab tutvuda reeglite, auhindade, edetabeli ning muu infoga aadressil www.lhv.ee/hai

Põnevat aktsiamängu!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon