LHV Pensionifondil L +100% kasumit täis - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV Pensionifondil L +100% kasumit täis

LHV Pank

14.10.2010 14:42

Täna ületas LHV pensionifondi L osaku väärtus 20 krooni piiri, mis tähendab, et iga kroon, mida kliendid investeerisid fondi stardimomendil 2002. aasta suvel, kui osaku hind oli 10 krooni, on tänaseks kahekordistunud.

„Kui näiteks Ameerika viiesaja suurima ettevõtte väärtust kajastav S&P500 indeks on sel perioodil tõusnud 40% (koos dividendidega), siis võib öelda, et LHV Pensionifondi L 100%-line tootlus nende kaheksa aasta jooksul on olnud väga hea tulemus. Kaks Eesti suurimat pensionifondi, kus kogub kõige rohkem inimesi, on sel perioodil rohkem kui poole madalamat tootlust näidanud,“ ütles LHV Varahalduse juht Mihkel Oja.

LHV juhib viite II samba pensionifondi ning hästi on läinud ka neil klientidel, kes on mõne teise LHV fondi oma pensioni kogumiseks valinud. Kui arvestada tootlusi alates fondide loomisest, mahuvad kõik viis LHV fondi esimese seitsme hulka, kusjuures esikolmikusse kuuluvad ainult LHV fondid:

I koht: LHV Pensionifond L - 100,12%;
II koht: LHV Pensionifond XL - 71,01%;
III koht: LHV Pensionifond S - 69,70%.

„Mul on väga hea meel, et alates pensionireformist 2002. aastal on kõige kõrgemat tootlust pakkunud pensionifondid olnud just LHV juhitud. See ei ole ainult ühe või kahe aasta õnnestumiste tulemus, vaid LHV pensionifondid on olnud aastast aastasse tootluste edetabeli eesotsas,“ ütles LHV pensionifondide juht Andres Viisemann.

Inimeste arv, kes koguvad oma II sammast LHV-s, on aastatagusega võrreldes kasvanud 40%. Sel aastal on avalduste hulk, millega inimesed vahetavad oma praeguse pensionifondi 2011. aasta alguses mõne LHV fondi vastu, veelgi suurem. Kui esitada enne oktoobri lõppu avaldus, vahetub pensionifond uue kalendriaasta alguses.

Pensionifondide tulemusi saab võrrelda pensionikeskuse statistika lehel või LHV pensioniportaalis lhv.ee/pension. 

Fondide tootlused põhinevad Pensionikeskus.ee andmetel 14.10.2010 seisuga. Fondi eelmiste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet fondi järgmiste perioodide tootluste kohta. Tutvu LHV pensionifondide prospektiga lhv.ee/pension ning vajadusel konsulteeri investeerimisnõustajaga. Tutvu fondide viimase kahe, kolme ja viie kalendriaasta keskmiste aritmeetiliste tootlustega aasta baasil SIIN. LHV Pensionifond L nimi oli algusaastail LHV Aktsiapensionifond ja hiljem Pensionifond LHV Maailma Aktsiad.


Andres Kask
LHV turundus- ja meediasuhete juht
5680 2607

Lisainfo:
Mihkel Oja
680 2605




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon