LHV Pärsia Lahe Fond sai teist aastat järjest kõrge tunnustuse - Uudised - LHV finantsportaal

LHV Pärsia Lahe Fond sai teist aastat järjest kõrge tunnustuse

05.06.2014 10:51

Zawya Thomson Reuters omistas parima Araabia poolsaare riikidesse investeeriva aktsiafondi tiitli teist aastat järjest LHV Pärsia Lahe Fondile. Eestist juhitav fond sai tiitli „Best Equity GCC Fund Of 2013“ Dubais 1. juunil toimunud auhinnatseremoonial.

LHV Pärsia Lahe Fondi fondijuhi Joel Kukemelki sõnul näitab tiitli teistkordne võitmine, et Eesti finantsmaastikul on võimalik saavutada väga tugev tase. ”Fondijuhina loodan, et kõrgelt hinnatud tagasiside meie tööle aitab meil nendele pikaajaliselt suurt potentsiaali omavatele kasvuturgudele tuua uusi investoreid, kes on seda regiooni enda jaoks alles avastamas," kommenteeris Kukemelk.

LHV Pärsia Lahe fond investeerib GCC ehk Pärsia lahe koostöönõukogu riikide börsil kaubeldavatesse ettevõtetesse. GCC riigid on Araabia Ühendemiraadid, Katar, Saudi Araabia, Omaan, Kuveit ja Bahrein. GCC turud moodustavad mahult 2% maailma aktsiaturgudest.

"Investeeringute valik oli möödunud aastal riikide ja sektorite lõikes eriti hästi õnnestunud. Uskusime, et Araabia Ühendemiraadid ja Katar tõstetakse MSCI Arenevate Turgude Indeksisse ning et sellele eelneb ja järgneb just nende kahe turu teistest tugevam tõus. Täpselt nii ka läks. Sektorite lõikes suurendasime aasta jooksul finantssektori ja kinnisvarasektori osakaalu, millel oli regioonis tugeva makromajanduse taustal väga tugev aasta," kirjeldas Kukemelk fondi edu tagamaid.

Joel Kukemelki sõnul on tiitli võitmine muutunud keerulisemaks. "Iga mööduva aastaga muutub konkurents raskemaks ja lisandub juurde uusi fonde. Koos aktsiaturgude kasvu ja arenguga tõusevad ka varahaldajatele investorite poolt esitatavad nõuded ja ootused," lisas fondijuht Kukemelk.

Fondide järjestamisel hinnati tootlust, riskitaset, tasude suhet tootlusesse ning fondi juhtimisstiili ja -läbipaistvust. Hindamisel osalesid fondid, mis on tegutsenud vähemalt 3 aastat ning mille maht on minimaalselt 5 miljonit USD. Uudisteagentuuri Zawya fondide iga-aastane järjestus kujuneb sõltumatu reitingusüsteemi alusel ning kajastab täpset informatsiooni fondide käekäigu kohta.

Aprilli lõpu seisuga on Morningstar andnud LHV Pärsia Lahe Fondile viimase kolme ja viie aasta tulemuste eest oma maksimaalse viietärnireitingu. Fondi juhtimise viimase kolme aasta tulemuste eest on Citywire omistanud Joel Kukemelkile kõrge AA-reitingu. LHV Pärsia Lahe Fondi maht oli mai lõpu seisuga 66,9 miljonit eurot.

Vaata lisainfot www.lhv.ee/lahefond ja www.persiangulffund.com.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Group-i peamisteks tütarettevõteteks on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Riias, Vilniuses ja Helsingis. LHV-s töötab üle 200 inimese. LHV pangateenuseid kasutab üle 60 000 kliendi. LHV pensionifondidel on ligi 130 000 klienti.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon