Linda Nektar toob aktsiad alternatiivturule - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Linda Nektar toob aktsiad alternatiivturule

Priit Rum

28.05.2015 14:33

First North Balti turul võetakse kauplemisele AS Linda Nektari aktsiad. Kauplemine aktsiatega algab alternatiivturul homme, 29. mail, kauplemistähisega ’LINDA’.

Võrumaa ettevõte Linda Nektar on spetsialiseerunud joogitööstuste tarbeks kääritatud jookide tootmisele. Ettevõte otsib võimalusi laiendada olemasolevat tootmisvõimsust ning arendada uusi tuluallikaid investeerides teadus- ja arendustöösse toidutehnoloogia valdkonnas. Praegu tegutseb ettevõte peamiselt Balti riikides ja Soomes, kuid eesmärk on äri laiendada ning siseneda uutele turgudele.

“Linda Nektari plaan eksportida oma oskusteavet välisriikidesse toob kaasa vajaduse rahvusvahelise nähtavuse suurendamise järele ja ka n-ö valuuta ehk kaubeldavate aktsiate olemasolu järele tulevaste ülevõtmiste jaoks,“ ütles ettevõtte nõukogu esimees Erik Hagström. „Seega vaatame First Northile tulekut ettevõtte jaoks loomuliku sammuna ja täname investoreid, kes osalesid hiljuti toimunud suunatud pakkumises. Meie eesmärk on kasvatada investorite kapitali ning jaotada kasumit dividendide näol, mis mõistagi sõltuvad äritulemustest, investeerimisvajadusest ja aktsionäride üldkoosoleku otsustest,” lisas Hagström.

Linda Nektari nõustaja First North turul on LHV Pank.

„Linda Nektari debüüt First North turul näitab, et väikeettevõtetele on kasvu rahastamiseks erinevaid võimalusi ning kapitalituru pakutav võimalus on arvestatav alternatiiv,“ ütles LHV institutsionaalse maaklertegevuse juht Ivars Bergmanis. Ta avaldas lootust, et Linda Nektari samm elavdab Eesti kapitaliturgu avades tee ka teistele uutele tulijatele.

„Linda Nektar on kindlasti tähelepanuväärne ettevõte ja ühtlasi alternatiivturule hästi sobiv näide. Tegemist on omas valdkonnas ehk kääritatud jookide tootmise tegevusalal tugeva ettevõttega, mis pöörab tähelepanu tehnoloogiale ja arendustegevusele ning on seadnud ambitsioonikad plaanid uute ärisuundade arendamiseks. Aroomi tootmise ärivaldkonna kasvatamiseks vajab Linda Nektar uusi investeeringuid, mida on mõistlik kapitaliturult kaasatavate vahenditega rahastada,“ kommenteeris Bergmanis.

Linda Nektari juured ulatuvad 1940. aastate lõppu, ettevõtte tootmisüksus asub Kagu-Eestis Antsla vallas. Ettevõtte kohta saab rohkem lugeda aadressil www.lindanektar.ee.

“First North turg loodi eesmärgiga võimaldada kasvuettevõtetel pääseda ligi kapitaliturule ning Linda Nektari turuletulek on siinkohal suurepäraseks näiteks. Meil on väga hea meel tervitada ettevõtet First North turule tulemise puhul,” ütles Nasdaq Tallinna börsi juht Rauno Klettenberg.

Kõik ettevõtted, mis esitavad aktsiad First North turul kauplemiseks, omavad lepingulist nõustajat, kes monitoorib ettevõtte vastavust alternatiivturu reeglitele. LHV on võtnud aktiivse rolli, et aidata institutsionaalsetel klientidel turule siseneda ja turul tegutseda, LHV on lepinguline nõustaja nii Nasdaq Balti börsidel kui ka esimene üle-Baltiline nõustaja alternatiivturul. See tähendab, et pank võib nõustada alternatiivturule pürgivaid ettevõtteid kõigis kolmes Balti riigis.

First North turg on mitmepoolne kauplemissüsteem, mida tuntakse peamiselt alternatiivturu nime all. First North tegutseb Põhja- ja Baltimaades paralleelselt reguleeritud turuga, kuid tal puudub reguleeritud turu õiguslik staatus.

First North pakub madalamate nõuete ja reeglitega lahendust kohalike kasvuettevõtete vajadustele, sobides väikese ja keskmise suurusega kasvavatele ettevõtetele eriti nende kiires arengufaasis. First North turule tulemine suurendab ettevõtte nähtavust ja lihtsustab kapitali kaasamist, kombineerides börsil olemise eelised lihtsusega.

Investoritele pakub First North uusi investeerimisvõimalusi. Samas on oluline teada, et tulenevalt alternatiivturul esitatavatest madalamatest nõuetest võib seal kaubeldavatesse väärtpaberitesse investeerimine olla seotud suurema riskiga kui investeerimine reguleeritud turul kaubeldavatesse väärtpaberitesse.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon