Algab aktsiamäng "Börsihai" - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Algab aktsiamäng "Börsihai"

LHV

23.09.2016 09:48

Eesti suurim aktsiamäng Börsihai 2016 algab 3. oktoobril ja kestab kaks nädalat. „Börsihai” võitjaks osutub see, kellele kuulub 14. oktoobri börsipäeva lõpu seisuga kõige suurema turuväärtusega portfell. Peaauhinnaks on 5000 eurot.

LHV maaklertegevuse juhi Alo Vallikivi sõnul on aktsiamäng hea võimalus oma oskusi proovida, ilma et mängus oleks pärisraha. „Börsihais osalemisel saavad esimesi investeerimisalaseid samme astuda need, kes päris börsil veel riskida ei soovi,“ selgitas Vallikivi.

Mängu alguses saavad mängijad valida, kas 10 000 virtuaaleurot kontol või 10 000 euro suurune investeering Standard & Poors 500 indeksisse läbi indeksfondi (SPY). Investeerimiseks saavad mängijad igal börsipäeval 1000 eurot virtuaalraha juurde. Võistlejail on kaks nädalat, et osta ja müüa Standard and Poors 500 indeksisse kuuluvaid aktsiaid. Eesmärk on kasvatada oma portfell selle aja jooksul võimalikult suureks.

Esimese koha auhinnaks on 5000 eurot, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) aastatellimus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse investeerimislase raamatu ja vastavalt Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 või 3 kuu tellimusega. Erinevalt varasematest aastatest saab võitja auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kahe nädala tellimuse.

„Aktsiamäng on rihitud just oktoobrisse, kui maailma börsidel tavaliselt juhtub nii mõndagi,“ tutvustas Vallikivi. „Oktoobris avaldavad ettevõtted oma kvartalitulemusi ning aktsiaturud on tavapäraselt aktiivsed. Põnevust jagub.“

„Börsihai 2016“ mängust osa võtmine on lihtne. Selleks tuleb minna lehele www.lhv.ee/hai ning oma portfell ära registreerida. Mängu on võimalik alustada vaba algkapitaliga või stardiportfelliga, kuhu oleme eelnevalt lisanud ühe instrumendi, et lihtsustada valikute tegemist alustava investori jaoks. Portfelli registreerimisel võib ära märkida ka asutuse, et lihtsustada näiteks võistluskäigu jälgimist mõne organisatsiooni liikmete vahel.

Börsihai kodulehel on  videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing.

LHV on investeerimis- ja kauplemismängu korraldanud juba 15 aastat, kuni 2006. aastani kandis aktsiamäng nime „ Noor pensionär“.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 250 inimese ja LHV pangateenuseid kasutab üle 100 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on rohkem kui 170 000 klienti.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon