LHV Groupi juhatajaks saab Madis Toomsalu - Uudised - LHV finantsportaal

LHV Groupi juhatajaks saab Madis Toomsalu

24.11.2016 08:32

Eile toimunud AS-i LHV Group nõukogu koosolekul esitas grupi senine juhataja Erkki Raasuke nõukogule oma lahkumissoovi. Grupi nõukogu plaanib selle rahuldada 05. detsembril 2016 ja valida samast kuupäevast grupi uueks juhatajaks Madis Toomsalu.

Madis Toomsalu on töötanud LHV-s alates 2007. aastast ning on täna LHV Panga krediidijuht ja krediidikomitee esimees.

LHV Groupi nõukogu esimehe Rain Lõhmuse sõnul saab LHV Group juhi, kellel on olnud suur panus LHV ülesehitamisesse. "Panga jaoks on kõige olulisem valdkond krediidivaldkond. Madis on teinud suurepärast tööd selle juhtimisel. LHV krediidikahjud on olnud panga kohta pea olematud ehk jäänud Madise juhtimisel vaid paarisaja tuhande euro juurde," ütles Lõhmus. "Madis tunneb LHV-d ja meie ettevõtte kultuuri peensusteni. Ta on näidanud ennast võimeka juhina ning täitnud väga olulist rolli LHV ülesehitamisel ja meie näo kujundamisel," lisas Lõhmus.

"LHV ees seisavad suured väljakutsed, aga ka suured võimalused. Pidevalt täienevate regulatsioonide, negatiivsete intressimäärade, poliitiliste otsuste ja konkurentsiga turul ei tule mitte ainult toime tulla, vaid need tuleb pöörata kliendi rahuoluks, hoiustajate turvatundeks, sobivateks laenutoodeteks ning ettevõtte väärtuse kasvuks. LHV soovib ka tulevikus olla ettevõte, kes otsib ettevõtte väärtuse kasvu nii kodu- kui võimalusel ka välisturgudel," ütles Madis Toomsalu.

Toomsalu alustas 2007. aastal LHV-s aktsiaanalüütikuna. Peale pangalitsentsi saamist 2009. aastal asus Toomsalu tööle krediidianalüütikuna ja 2011. aastal sai temast krediidianalüüsi osakonna juht. 2012. aastal sai Toomsalust panga krediidijuht ja krediidikomitee liige ning 2014. aastast krediidikomitee esimees. Toomsalu on omandanud 2009. aastal Tallinna Tehnikaülikoolis bakalaureusekraadi ärikorralduse erialal ja 2011. aastal magistrikraadi avaliku sektori rahanduse erialal.

Erkki Raasuke asus LHV Groupi juhatajana tööle 2013. aasta septembris. Raasukese juhtimisel sai LHV Groupist börsiettevõte, kui eelmisel aastal noteeriti allutatud võlakirjad ja sel aastal viidi läbi esmane avalik aktsiaemissioon.

"LHV on hästi toimiv ettevõte, millel on hea hoog sees ja mis muidu aeglasel turul näitab head kasvu. Minu rolliks on olnud ettevõtte arengu toetamine ning ma ei ole tegutsenud eesliinil. LHV-l on tugev meeskond, millel on suurepärane võimekus otsustatud asju plaanipäraselt ellu viia. Meie ühine suur ettevõtmine 2016. aastal oli LHV aktsiate noteerimine börsil ja investorite baasi oluline laiendamine. Saime sellega päris hästi hakkama. Leian, et nüüd on mul aeg Balti panganduses toimuvatest ümberkorraldustest osa saada uues, operatiivsemas rollis," kommenteeris Erkki Raasuke.

LHV esitas eile Finantsinspektsioonile teavituse AS-i LHV Group uue juhatuse liikme valimise kavatsusest.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV esindused asuvad Tallinnas, Tartus ja Vilniuses. LHV-s töötab üle 250 inimese ja LHV pangateenuseid kasutab üle 100 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on rohkem kui 175 000 klienti.

 


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon