Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

16.01.2017 10:58

Shutterstock

Järgnevate nädalate jooksul võtavad ettevõtted rivvi, et anda värskeim ülevaade oma äritegevusest ja kuigi investorite pilgud on Donald Trumpi lubatud maksukärbete ning infrastruktuurikulutuste tõttu suunatud juba 2017.a teise poolde, lisaks kindlustunnet teadmine, et uude aastasse suunduti paranevates majanduslikes tingimustes.

Pärast viie kvartali pikkust müügitulu langust (osaliselt tingituna nafta hinna kukkumise negatiivsest mõjust energiasektorile) pöördus S&P 500 ettevõtete käive 2016.a teises kvartalis aasta baasil taas kasvule ning soodsamate tuulte saatel jätkati opereerimist tõenäoliselt ka neljandas kvartalis.

Analüütikud ootavad S&P500 indeksisse kuuluvate firmade müügitulu 4,6% suurenemist võrreldes 2015.a sama perioodiga, märkides kasvutempo väikest kiirenemist pärast kolmandas kvartalis registreeritud 2,7% ning seekord ei tohiks koormaks olla enam ka energiasektor, mille koondmüügitulu peaks suurenema mulluse baasil ligi 3%.

Allikas: Factset

Vastu tulemuste hooaja algust on üsna tavapärase praktikana jätkunud aktsiakasumi prognooside langetamine, mis muudab ettevõtete jaoks positiivse üllatamise taaskord lihtsamaks. Kui septembris ootas konsensus S&P 500 ettevõtete aktsia kohta teenitud kasumi ligi 6% kasvu, siis jaanuari teisel nädalal oldi valmis leppima 3,2%ga. Kuna üldiselt suudab 60-70% ettevõtetest lati ületada, võib tegelik kasv osutuda 2-3pp võrra kõrgemaks, märkides sellisel juhul kasvutempo kiirenemist kolmandas kvartalis saavutatud 3,9% järel.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma lõppenud kvartali numbrid 33 S&P 500 ettevõtet, teiste seas alljärgnevad:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon