LHV pensionifondide metsainvesteeringutest - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV pensionifondide metsainvesteeringutest

Kristo Oidermaa

15.03.2017 15:53

Käesolev on selgituseks Postimehes ilmunud artiklile „Fondide vene rulett metsaäris“.

Tänu aasta algul jõustunud seadusemuudatustele on pensionifondidel võimalik suuremalt suunata raha Eesti turule. Kavatseme kasutada seda võimalust üha rohkem. Eesti turg on aga väga väike ning iga uue konkurendi tulek mõjutab sektoris jõujooni. Oleme arvestanud, et kohalikule turule suunatud investeeringutega kaasnebki suurem avalikkuse huvi ning tihtilugu tuleb vastata ka kriitikanooltele. Tuleb tõdeda, et kolme metsaäris olemise aasta jooksul oleme aru saanud, et kohalikul metsaturul kehtivad omad seadused ning uusi tulijaid ei võeta just avasüli vastu.

Toonitan, et suhtume täie tõsidusega igasse laekunud negatiivsesse kommentaari pensionifondide investeeringute osas ning vajadusel viime läbi lisakontrolle, veendumaks, et pensionikogujate vara on kaitstud. Ka antud investeeringu puhul tegime täiendava kontrolli.

Pensionifondid ei hakanud metsavarasse investeerima üleöö. Aastate jooksul oleme kohtunud seitsme metsafondi ideed pakkumas käinud meeskonnaga. Kui seni andis metsaäris tooni pigem huvi kiiremat tulu võimaldavate investeeringute vastu, siis pensionifondide sisenemine mõjus värskendavalt, lisades uut vaatenurka. Birdeye meeskonna näol leidsime mõttekaaslase, kes sarnaselt meile näeb metsas pikemat investeerimissihti. Kolme koostööaasta jooksul on usaldus Birdeye meeskonna suhtes tugevnenud, mis aga ei tähenda, et uute, investeeringule halba varju heitvate asjaolude ilmnemisel ei asu me neid kontrollima.

On ainult tervitatav, et ajakirjandus võttis metsaäri luubi alla, sest parim ravi hämarate tehingute vastu on avalikkuse huvi. Omalt poolt usume, et pensionifondide metsainvesteeringud aitavad samuti muuta seda sektorit läbipaistvamaks.

Kristo Oidermaa
LHV Varahalduse portfellihaldur




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon