BaltCap investeerib LHV pensionifondide kaasabil portaalidesse auto24 ja Kuldne Börs - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

BaltCap investeerib LHV pensionifondide kaasabil portaalidesse auto24 ja Kuldne Börs

17.03.2017 16:58

Baltikumi era- ja riskikapitalifirma BaltCap omandab koos ettevõtte juhtkonnaga 100% osaluse Sanoma Baltics AS-is, mis opereerib portaale auto24.ee ning kuldnebors.ee. Müüjaks on Sanoma Media Finland OY.

BaltCap Private Equity Fund II ja ettevõtte juhtkond allkirjastasid Sanoma Baltics AS ostu- müügilepingu. Ettevõtte hallatud veebilehel auto24.ee on tugev positsioon autode, mootorrataste, veesõidukite ning rasekeveokite kuulutuste valdkonnas. Kuulutusteportaal kuldnebors.ee koondab erinevate valdkondade kuulutused nagu ehitusmaterjalid, põllumajandus, lemmikloomad, kodukaubad ja palju muud.

„Veebilehed auto24 ja Kuldne Börs pakuvad kasulikku teenust Eesti tarbijatele ja ettevõtetele, luues autode ja muude kaupade müügiks efektiivse turu. Ettevõte on hästi juhitud ja meeskonnal on suur kogemus portaalide opereerimises ning häid mõtteid, kuidas teenuseid edasi arendada. Meil on hea meel osaleda auto24 ja Kuldse Börsi plaanide elluviimises,“ kommenteeris tehingut BaltCapi partner Oliver Kullman.

Sanoma Balticsi tegevjuht Margus Tomberg lisas: „BaltCap avab värske tugeva omanikuna uued võimalused investeeringuteks – seda nii olemasolevates tegevusalades kui ka väljaspool  kuulutusteportaalide teenuseid. Tahame panustada innovaatiliste lahenduste arendusse, mis aitaks veelgi paremini täita meie teenuste kasutajate ootusi ja vajadusi.“

“Soovime meeskonnale ja BaltCapile edu. Sanoma Media Finland keskendub nüüdsest tugeva ja mitmekesise meediategevuse arendamisele Soomes,“ ütles Pia Kalsta, Sanoma Media Finland tegevjuht.

Tehingut finantseerivad osaliselt LHV pensionifondid. „Hiljutised muudatused seadusandluses võimaldavad pensionifondidel selliseid kohalikke investeeringuid teha. LHV pensionifondid, mis haldavad pea miljardit eurot, on oluliselt suurendamas investeeringuid Eesti majandusse,“ ütles fondijuht Andres Viisemann. Ta lisas, et investeeringud kohalikku majandusse on mitmekordselt kasulikud, pakkudes keskmisest kõrgemat oodatavat tootlust ning elavdades majandust. Fondijuht lisas, et LHV on alati nõus kaaluma osalust neis kohalikes investeerimisprojektides, mis nõuavad tavapärastest keerukamaid, ekspertteadmisi eeldavaid finantslahendusi. „Loodan, et sõnum LHV pensionifondide osalusest taolises projektis mõjub ärgitavalt. Meie soov on, et pensionifonde hakataks nägema kapitali pakkujana ja konkurentidena pankadele,“ täiendas Viisemann.

Ka pensionifondide klientidele on tegu hea investeeringuga. Intresside keskkond on väga madal, paljud võlakirjad pakuvad garanteeritult negatiivset tootlust. Hea tulemuse saavutamiseks tuleb fondivalitsejal ise investeerimisvõimaluste loomise juures osaleda. Kohalikul turul investeerides saavad fondivalitsejad sedasi oma klientidele lisaväärtust luua.

Tehing on kavas lõpule viia 2017. aasta kevadel, pärast loa saamist Konkurentsiametilt.

BaltCap Private Equity Fund II

BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II) teeb omakapitali investeeringuid uuenduslikesse Baltikumi ettevõtetesse, keskendudes buy-and-build tüüpi tehingutele. BPEF II loodi koostöös Euroopa Investeerimisfondiga (EIF), mis investeerib läbi Balti Innovatsioonifondi (BIF). BIF on EIF-i ning Eesti, Läti ja Leedu valitsuste poolt loodud fondifond.

Sanoma Baltics AS

Sanoma Baltics AS opereerib kuulutusteportaale auto24.ee, veetehnika.ee, rasketehnika.ee, mototehnika.ee ja kuldnebors.ee. Ettevõttel on 20 töötajat Tallinnas ja Tartus, käive on 4,4 miljonit eurot.

LHV Varahaldus

LHV hallatavatel pensionifondidel on enam kui 170 000 klienti. LHV Varahalduse poolt juhitud pensionifondide mahud kokku olid veebruari lõpu seisuga 991,4 miljonit eurot.

LHV pensionifonde valitseb AS LHV Varahaldus. Tutvu LHV fondide prospektiga lhv.ee/pension ja pea nõu asjatundjaga.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon