Andres Viisemann: koduturul on väärt investeerimisvõimalusi - Arvamusplats - Uudised - LHV finantsportaal

Andres Viisemann: koduturul on väärt investeerimisvõimalusi

Andres Viisemann

26.04.2017 14:30

Märts oli väärtpaberiturgudel suhteliselt rahulik kuu. USA presidendivalimistega seotud emotsioonid – nii positiivsed kui ka negatiivsed – hakkavad lahtuma ning investorid kohanevad tasapisi maailma kõige võimsama riigi uue liidri iseloomu ja tujudega.

Põhja-Ameerika aktsiaturud jäid märtsis väikesesse miinusesse, samas kui Euroopa aktsiad tõusid 3,3%. Seejuures kerkis Eesti aktsiaid esindav OMX Tallinna indeks 1,9%. Aktsiaturud peegeldavad suuresti helget tulevikku: nii majanduslikku kui ka poliitilist. Kui aga vaadata, kuidas Euroopa ja USA kodanikud valimiskastide juures käituvad, süveneb tunne kahest paralleelselt eksisteerivast maailmast.

Järjest suurem osa lääne ühiskonnast on viimasel ajal väljendanud oma rahulolematust olemasoleva olukorraga ning ühtlasi kartust oma majandusliku positsiooni edasise halvenemise pärast. Samas on väike ja ka varakam osa ühiskonnast tänu tõusvatele aktsia- ja kinnisvarahindadele praegu rikkam ja muretum kui kunagi varem.

Mandri-Euroopas on inimeste varaline ebavõrdsus ja sellest tulenevalt poliitilised pinged väiksemad kui Suurbritannias ja Ameerika Ühendriikides, kuid trendid on samad. Kahtlustan, et läänemaailmas on nii majanduslik kui ka poliitiline tsükkel jõudnud ühel ajal faasi, kus varade hinnatõusu toetanud taganttuul hakkab pöörduma.

Olukorras, kus varade hinnad on kõrged, otsib LHV investeerimismeeskond teid, kuidas aidata kaasa uute varade ja uue väärtuse loomisele. Selle asemel et lihtsalt osta olemasolevaid aktsiaid või võlakirju, otsime ettevõtteid ja valdkondi, kus pensionifondide pikaajaline investeering võiks aidata kaasa uuele arengule ning teenida selle kaudu meie pensionifondi klientidele keskmisest suuremat tulu.

Andres Viisemann, LHV pensionifondide juht

LHV Pensionifonde valitseb AS LHV Varahaldus. Tutvu LHV pensionifondide prospektiga lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon