Smart-ID jõudis LHV mobiilipanka ja internetipanka - Uudised - LHV finantsportaal

Smart-ID jõudis LHV mobiilipanka ja internetipanka

24.05.2017 14:37

Nüüd saab LHV mobiili- ja internetipanka sisse logida Smart-ID abil. Uue turvalise ja tasuta isikutuvastuse viisi lisandumine muudab LHV mobiilipanga kasutamise mugavamaks.

LHV jaepanganduse juhi Andres Kitteri sõnul soovitab tema kõigile Smart-ID kasutusele võtmist. „Meie kliendid on mitmel korral uurinud, millal uus alternatiiv Mobiil-ID-le meie pangas rakendust leiab. Nüüd on see olemas. Smart-ID on silmapaistev uuendus ja hea lisa senistele elektrooniliste teeninduskanalite võimalustele. Nüüd saavad meie mobiilipanka mugavalt kasutada ka need kliendid, kellel mingil põhjusel Mobiil-ID-d või PIN-kalkulaatorit ei ole,“ rääkis Kitter.

Maksete tegemiseks või konto seisu vaatamiseks on kõige käepärasem seade mobiiltelefon või tahvelarvuti. Smart-ID abil on mobiilipanga rakendusse väga mugav sisse logida. Smart-ID-d saab siduda erinevate seadmetega ja kasutada täiesti tasuta – uus lahendus ei nõua kasutajalt lepingut ega kuumaksu. Smart-ID suur eelis on sõltumatus telefonioperaatorist ja seega saab seda mugavalt kasutada välismaal viibides, kuna kaob vajadus kaasas kanda teist telefoni vaid Mobiil-ID tarvis.

„Smart-ID abil on LHV interneti- ja mobiilipangas võimalik lisaks sisenemisele kinnitada makseid ja teha muid tehinguid, nagu valuuta konverteerimine, väärtpaberite ostmine või pangakaardi sulgemine. Samas ei saa Smart-IDga esialgu sõlmida uusi lepinguid või muuta seniseid. Loodetavasti lisandub allkirjastamisvõimalus juba sel aastal,“ tutvustas Kitter.

Smart-ID toimib lihtsal põhimõttel: kasutajal tuleb laadida  App Store’ist või Google Playst oma nutiseadmesse Smart-ID rakendus, järgida juhiseid ning tuvastada oma isik Mobiil-ID või ID-kaardi abil. Nii nagu ID-kaardi ja Mobiil-ID jaoks, on ka Smart-ID kasutamiseks vaja PIN1 ja PIN2-koode, mille kasutaja saab registreerimisel ise valida. Rohkem infot võib leida: smart-id.com.

Smart-ID vastab kõige kõrgematele turvastandarditele ja just seetõttu usaldavad seda lahendust nii pangad kui ka teiste e-teenuste pakkujad. Ka nutiseadme kaotamise pärast ei ole vaja muretseda, sest kasutaja andmed ei asu nutiseadmes rakenduses. Andmeid kaitsevad PIN-koodid. Turvalisuse tagamiseks neid ei säilitata.

Eestis on Smart-ID kasutajaid juba üle 45 000 ja kasutajate hulk aina kasvab.

Smart-IDga on pangateenused nutiseadmes vaid mõne liigutuse kaugusel. Lisaks saab uuel viisil siseneda teiste teenusepakkujate, nagu telefonioperaatorite, e-poodide või e-kooli keskkondadesse.

Vaata ka: https://www.lhv.ee/et/mobiilipank.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab 300 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab 119 000 klienti. LHV hallatavatel pensionifondidel on ligi 180 000 klienti.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon