LHV kuu kasum kasvas mais 2,3 miljoni euroni - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV kuu kasum kasvas mais 2,3 miljoni euroni

LHV

09.06.2017 08:30

AS-i LHV Group konsolideeritud puhaskasum oli maikuus 2,3 miljonit eurot, millest suurematest üksustest teenis pank 1,9 ja varahaldus 0,5 miljonit eurot. Emaettevõtte aktsionäridele kuulus kasumist 2,2 miljonit eurot.

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu kommenteeris: "LHV tugevaid maikuu tulemusi toetas lisaks tavapärastele tuludele väärtpaberivahenduse tulude suurenemine. LHV Panga bilansimaht ületas ühe miljardi euro piiri, grupivälised hoiused kasvasid kuu jooksul 51 miljonit eurot. Laenuportfellist väljastati rekordiliselt ettevõtete laenusid ja eralaenusid, kuid portfelli netokasv 7 miljonit eurot jäi tavapärasest madalamaks erakorraliste suuremahuliste laenutagastuste tõttu. LHV kasvulugu iseloomustab kuu jooksul 800 uue palgalaekumisega kliendi lisandumine. Klientide arvu kasvu jätkuvalt heale hoole aitavad edaspidi kaasa ka Viimsis, Rakveres ja Viljandis avatud uued sularahaautomaadid ja videotuvastuse kaudu kliendilepingute sõlmimisega alustamine. LHV pensionifondides on rõhk Eesti investeeringutel ja tänaseks on pensionifondid käesoleval aastal teinud Eesti-suunalisi investeerimisotsuseid 82 miljoni euro väärtuses. Seniste tulemustega oleme finantsplaanist ees tänu väga madalatele krediidikahjudele, nii madalaid tasemeid me kogu aastaks ei prognoosi. Aasta viie kuu põhjal suudame finantsplaani täita."

AS-i LHV Group aruanded on saadaval aadressil: https://investor.lhv.ee/et/aruanded/.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab 300 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab 121 000 klienti. LHV hallatavatel pensionifondidel on 177 000 klienti.

Priit Rum
LHV kommunikatsioonijuht
Telefon: 502 0786
E-post: priit.rum@lhv.ee




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon