Pank nagu sinagi - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Pank nagu sinagi

Erki Kilu

11.09.2017 10:38

LHV-s usume, et Eesti inimesed on aktiivsed, julged ja nutikad. Nendes on palju ettevõtlikkust ja iseseisvust. Nad on töökad, tublid ja edukad. Meie inimesed on väärt inimesed ja Eesti on nende nägu. Samasugune on ka LHV.

Suve lõpul tuletame seda mõtet üle-eestiliselt meelde. Selle jaoks oleme appi kutsunud mõned silmapaistvad LHV fännidest kliendid, kes ka ise nimetatud omadusi hästi esindavad: muusikud Tanel Padar ja Laura Prits, moelooja Kriss Soonik-Käärmann, tippkokk Peeter Pihel ja jalgpalli rahvus­koondise peatreener Martin Reim.

Oleme julgelt kasvanud

Tahaksin rõhutada omadusi, mis on vajalikud, et seada edasiviivaid eesmärke ja neid edukalt saavutada. Esiteks julgus. LHV on alati tegutsenud julgelt ja see on võimaldanud meil kiiresti kasvada. Väärtustame julgust ka oma klientide puhul. Investeerimine tulevikku nõuab enesekindlust ja valmisolekut ootama­tusteks.

Oleme kasvanud suurimaks eestimai­seks finantsgrupiks. Aasta tagasi tähista­sime hetke, mil meie pangaga liitus saja tuhandes klient, kuid täna on LHV Pan­gal kliente juba 125 000. Veelgi enam, üle 175 000 on neid, kes koguvad LHV abil endale pensioni. Ütleme julgelt kõigile „Tere tulemast!”.

Aktiivne roll

Ühel õigel pangal on ühiskonnaelus aktiivne roll. Pankade kaudu kulgeb majanduselu vereringe. Nii ongi, et kui mõni teine teenusepakkuja on tõmbunud tagasi, siis meie laieneme, et jõuda kõikide klientideni, kellele võiks LHV mõttelaad ja teenused sobida. Oleme olnud aastaid kohal elektroonilistes kanalites. Meie peakontor asub Tallinnas, kuid oleme aktiivselt laienenud ka Tartus. Täna soovime olla aktiivsemalt klientide jaoks kohal ka Pärnus, Viljandis ja Rakveres, kuid meie esindajate poole saab pöörduda mujalgi.

Selleks, et aktiivsed Eesti inimesed ja ettevõtted saaksid kõik rahaasjad kor­da ajada LHV-s, oleme ak­tiivselt laiendanud oma tee­nusteportfelli. Lisame sularahaautomaate ja ole­me turule toonud mitmeid laenutooteid alates kodu­laenust kuni mikrolaenuni väikeettevõtetele. Pole enam jäänud teenuseid, mille puudumine oleks ta­kistuseks LHV kliendiks hakkamisel.

Tänavu oleme tublilt tegele­nud sellega, et tõsta tee­nuste kvaliteeti ja paranda­da klientide kogemust. Soovime, et end LHV-ga sidunud kliendid tahaksid veelgi aktiivsemalt meie pa­kutavat kasutada.

Aktiivsuses peitub soov tegutseda – kes palju teeb, see palju jõuab. LHV on sellest ehe näide. Hindame tegutsemiskirge kõr­gelt ka oma klientide puhul. Ja tahame aidata seda kasvatada ja selle rakendami­sel tuge pakkuda.

Oskame ja tahame Eesti inimestega su­helda – uuringud on näidanud, et paku­me klientidele Eesti parimat teenindust.

Eestit ja siinseid inimesi peetakse nuti­kaks. See märksõna on meile tähtis. Klientide teenindamisel mõtleme alati, kuidas teha asju senisest paremini, et need oleksid lihtsamad, mängulisemad, arusaadavamad. Rahaasjade ajamisel ai­tab innovatsioon hoida kokku aega ja närvirakke. Proovime olla harjumuspära­sest ühe sammu võrra ees.

Hea näide nutikuse rakendamisest on videotuvastuse teel pangakonto avamine erakliendile. Või mugav palgamakse tee­nus väikeettevõtetele. Meie mobiilipanga uuendused aitavad rahaasju järjest enam taskuekraanile kolida.

Kuigi nii LHV Panga kui ka meie pen­sionifondide põhifookus on endiselt siin­sel kliendil, oleme ettevõtlikud ja otsime pidevalt uusi võimalusi, kuidas oma äri laiendada. Ettevõtlikkust iseloomustab loov mõtlemine, ka uute riskide võtmine. Oleme ju alati tutvustanud oma visiooni Eestist, kus inimesed ja ettevõtted julge­vad suurelt mõelda, ette võtta ja tulevik­ku investeerida.

Ettevõtluskirg on see, mis kannustab meid, kui näiteks mõtleme välja uusi in­vesteerimisvõimalusi pensionikogujate raha kasvatamiseks või tegutseme selle nimel, et pakkuda uudset pangateenust kogu Euroopa finantstehnoloogiaettevõ­tetele. Viimane on LHV uus ärisuund. Loodetavasti aitab meie ettevõtlikkus finantsteenuste ekspordil veelgi enam panustada Eesti majanduskasvu.

Iseseisvus

Lõpetuseks, üks tähtis omadus, mis meid ühendab, on iseseisvus. Meil on rõõm tõdeda, et enamik meie kliente ei vaja oma rahaasjade ajamiseks juhendamist, kuigi oleme alati valmis aitama. Nii nagu oma otsuseid meeldib Eesti inimestele ise teha, meeldib see ka meile. Sõltuma­tusega kaasneb ka vastutustunne.

LHV on Eesti pank. Siin töötavad ini­mesed on ju samuti kohalikud. Me lange­tame otsuseid kohapeal, see annab meile vabaduse ja kiiruse. Eesti inimesed ja et­tevõtted on ka LHV omanikud. Oleme laia omanikeringiga börsiettevõte ja an­name iga kuu aktsionäridele oma tegevu­sest aru. Tahame, et meie sammud olek­sid arusaadavad ja kõik LHV-sse uskujad saaksid meie omanikeringi astudes LHV arengusse panustada. Üheskoos moodus­tavadki kliendid, omanikud ja töötajad iseseisva LHV. Loodetavasti hoiad ka sina meie tegemistel silma peal. Oleme koos julged, aktiivsed, nutikad, ettevõtli­kud ja iseseisvad, see aitab meid edasi parema tuleviku poole.

Erki Kilu
LHV Panga juhatuse esimees

Finantsteenuseid pakuvad AS LHV Pank ja AS LHV Varahaldus. Tutvu tingimuste või prospektiga lhv.ee ja küsi nõu meie asjatundjalt.

Artikkel ilmus LHV ajakirjas Investeeri 3/2017




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon