Börsihaid võistlevad Investor Toomasega - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihaid võistlevad Investor Toomasega

LHV

18.09.2017 09:08

LHV

Eesti populaarseim aktsiamäng Börsihai on läbi teinud kardinaalse muutuse. Seekord kestab Börsihai pool aastat, mõõtu saab võtta Äripäeva Investor Toomasega ning sellel osalemine on tasuline. Aktsiamängu korraldab LHV koostöös Äripäevaga.

Börsihai vs. Investor Toomas algab 2. oktoobril ja kestab kuni 23. märtsini 2018. Mängu võitjaks osutub see, kellele kuulub 23. märtsi börsipäeva lõpu seisuga kõige suurema turuväärtusega portfell. Seekordse mängu võitja lennutame koos kaaslasega ühe maailma tuntuima investori Warren Buffetti ettevõtte Berkshire Hathaway aktsionäride üldkoosolekule. Seekordne mäng on tasuline. Ühe portfelli tasu on 25 eurot, kuid portfelle võib olla piiramatu arv. Üldhariduskoolide õpilastele kehtib 40% soodustus, ning neile on hinnaks 15 eurot.

LHV maaklertegevuse juhi Alo Vallikivi sõnul on varasematel aastatel peamise tagasisidena öeldud, et mäng võiks olla pikem. Seekord oleme sellele soovile vastu tulnud, et lisada mängijatele ühte investeerimises kõige olulisemat ressurssi – aega. „Mõnikord läheb turul kauem alahinnatud aktsiate väärtuse õiglasele tasemele viimiseks“ lisas ta.

Nagu ka mängu nimi ütleb, lisandub teise uuendusena üks prominentne mängija – Äripäeva poolt välja mõeldud tegelane Investor Toomas. Oma 15 aastase kogemusega reaalse rahaga aktsia- ja võlakirjaturgudel on ta suutnud algse 64 000 eurot paisutada ligikaudu 287 000 euroni. Seekord on kõigil osalejatel võimalik võrrelda end Toomasega igapäevaselt. Et stardipositsioon oleks võrdsem, siis kantakse mängus osalejate virtuaalsele kontole sama palju raha kui on Investor Toomase portfellis. Mängu käigus uut raha enam ei lisandu.

Investor Toomase oli enda portfelli käekäigu osas julge: "Järgmise poolaasta jooksul kavatsen tõestada, et minu vastu ei saa mitte ükski börsihai." Ta lisas, et soovib, et selle aja jooksul hüppaks Eesti investeerimiskultuur hoobilt Ameerika Ühendriikide ja Skandinaaviamaade tasemele, kus aktsiaportfelli omamine on pigem reegel kui erand."

Seekord saab kaubelda saab Standard & Poors 500 indeksisse kuuluva ettevõtte aktsiaga. Lisaks on mängu kaasatud valitud indeksfondid. Indeksisse kuuluvad 500 suurimat USA börsiettevõtet.

Esimese koha auhinnaks on reis kahele Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekule, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) aastatellimus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 eurose rahalise auhinnaga, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 või 3 kuu tellimusega. Teise ja kolmanda koha saavutanud saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kolme nädala tellimuse.

Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekut peetakse investeerimismaailma Woodstockiks. Kui tavapärased aktsionäride koosolekud on enamasti formaalsed päevakorra punktide üle hääletamised, siis Berkshire Hathaway koosolekutel on sellele lisaks suur meelelahutuslik väärtus. Ettevõtte juht ja üks maailma edukaimatest investoritest Warren Buffett osaleb ajalehe viskamise võistlusel. Lisaks tutvustavad ettevõtte omanduses olevad firmad oma toodangut ja pakuvad aktsionäridele soodustusi. Eelmisel aastal osales sellel üritusel umbes 40 000 inimest.

Aktsiamängu võimalikku käiku kommenteerides arvas Vallikivi, et „oktoobris avalikustatavad ettevõtete majandustulemused annavad mängule hoogsa stardi. See võimaldab kauplejatel teatav vahe teistega sisse saada. Iseasi kas nad suudavad seda ka hoida või kerkivad esile pikema horisondiga ideed?“

„Börsihai vs. Investor Toomas“ mängust osa võtmine on lihtne. Selleks tuleb minna lehele www.lhv.ee/hai ning oma portfell ära registreerida. Portfelli registreerimisel võib ära märkida ka oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai kodulehel on videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing. Tule Börsihai seminarile, kus astuvad üles endised Börsihai võitjad. Loe finantsportaalist foorumit Börsihai vs Investor Toomas.

LHV on investeerimis- ja kauplemismängu korraldanud juba 16 aastat, kuni 2006. aastani kandis aktsiamäng nime „ Noor pensionär“.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab ligi 350 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 124 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on rohkem kui 178 000 klienti.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon