Börsihai vs. investor Toomas teise nädala kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai vs. investor Toomas teise nädala kokkuvõte

LHV

16.10.2017 11:19

LHV

Aktsiamäng Börsihai vs. investor Toomas teine nädal esikoha konkurentsis muudatusi kaasa ei toonud. Mängijate jaoks on olud läinud raskemaks, sest volatiilsuse vähenedes nädala jooksul üle 10% tõusuga aktsiaid S&P 500 indeksis ei olnud. Indeksfond SPY kasvas ainult 0.23%

Teist nädalat esikohta hoidev Aivar Õepa on oma portfellist kaotanud 5442.79 eurot, kuid püsib 342 084.33 euroga kindlalt liidrikohal. Teised esikümne liikmed on talle lähemale liikunud peamiselt tänu tehnoloogiasektori kiirele kasvule. Head minekut näitas ka paljudes portfellides leiduv pooljuhtide valmistamisele spetsialiseerunud Nvidia (sümbol NVDA), mis oli +7.33% üks kolmest suurimast S&P 500 tõusjast. Suurimad üllatajad olid jaemüügihiid Wal-Mart Stores (sümbol WMT), mis tõusis nädalaga 9.65% ning kemikaalide valmistaja CF Industries Holdings (sümbol CF) +7.60%. LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi ütles, et „pärast esimese nädala kiiret algust, on portfellide kasv teisel nädalal veidi pidurdunud ning tase ühtlustunud. Ees on ootamas aga põnev nädal, kus paljud ettevõtted avalikustavad oma kolmanda kvartali tulemused, mis pakuvad turgudel kindlasti rohkem volatiilsust“.

Esikümnes on teist nädalat järjest püsima jäänud lisaks Aivar Õepale ka mõlemal nädalal kolmandal positsioonil olev Rudolf Stenar Saluoks, neljandal kohal olev Karl Tõnissoo ja viienda koha kaheksanda vastu vahetanud Marat Kasparov.

„Hea meel on näha, et ka mängu teisel nädalal liitus hulgaliselt portfelle. Juurde tuli 130 uut portfelli, mis teeb uueks portfellide arvuks 763. Kogu edetabelit näeb siit.

Mängu kuulsaim osaleja investor Toomas pole vahepeal tehinguid teinud ja hoiab endiselt üle 40% portfellist rahas. Mängus osalejad said investor Toomase ees väikese eelise, sest tema portfelli väärtus mängu alguses oli 285 392.93 eurot. Eelmise nädalaga kasvatas investor Toomas portfelli 0,98% võrra 291 580.27 euroni. Hetkel edestab investor Toomast rahas mõõdetuna 214 mängijat.

Mängijatest 333-l on õnnestunud oma portfelli kasvatada, 200 osalejat on valinud rahas istumise taktika ja ülejäänud 230 osalejat raha kaotanud. Portfellide keskmine tootlus teisel nädalal oli -0.25%, mis on väiksem, kui indeksfondi SPY 0.23% tootlus ja investor Toomase 0.98%.

Mitmed osalejad on otsustanud mängu käigus mõõtu ka võtta võistkonna siseselt. Suurimateks võistkondadeks väljaspool LHV ja Äripäeva töötajaid on EBS 36 liikmega, FTE 10 liikmega, Investeerimisklubi 7 liikmega ja T21K 5 liikmega.

Börsihai mängu võitja auhinnaks on reis kahele Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekule, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) aastatellimus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 eurose rahalise auhinnaga, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 või 3 kuu tellimusega. Teise ja kolmanda koha saavutanud saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kolme nädala tellimuse.

Börsihai kodulehel on  videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis.

Täna on viimane võimalus end mängule registreerida. Äripäev jätab maksmise võimaluse lahti kuni kuu lõpuni, seega viimane võimalus portfelli eest maksta on 31.10 (kaasa arvatud).

Soovime kõigile edu uuel nädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon