Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

17.10.2017 10:51

Pixabay.com

Pärast USA ettevõtete kaheaastast kasumite põuda on tänavu uuesti tärganud kasv aidanud aktsiaturul purustada uusi hinnataseme rekordeid. Kolmanda kvartali tulemustest otsitakse märke soodsate trendide jätkumisest, kuid arvestama peab teatud teguritega.

Ehkki konjunktuur on püsinud kolmandas kvartalis nii Ühendriikides kui ka globaalsel tasapinnal tugevana, ootavad analüütikud S&P 500 ettevõtete aktsiakasumi kasvutempo olulist aeglustumist. Esiteks on vähenemas esimese poolaasta soodsama võrdlusbaasi efekt, mis aitas kasumitel kasvada üle 10% ning selge jälje jättis erinevatele majandusharudele ka läbi aegade kõige kõrgema orkaanide aktiivsusega september, laastades eriti kindlustusfirmade kasumirida.

Factseti andmetel peaks S&P 500 firmade koondkasum kerkima kolmandas kvartalis aastaga 2,1%. Kui aga jätta välja finantssektor, tõuseks näitaja 5,0%ni. Taustainfona tasub meeles pidada, et viimase viie aasta jooksul on analüütikud alahinnanud tulemust keskmiselt 2,9pp võrra, mistõttu võiks tegelik kasumikasv küündida väljaspool finantssektorit ligi 8%ni.

Allikas: Factset

Ühteteistkümnest sektorist peaks vaid telekomiettevõtete müügitulu osutuma mullusest väiksemaks (-0,6%), ülejäänud aga aitavad hoida S&P 500 koondkäibe kasvu sarnasel tasemel teise kvartaliga (5,0%). Madal baas soosib energiasektoris suurimat müügitulu tõusu (17,2%), ilma milleta aeglustuks ülejäänud kümne sektori keskmine kasv 4,0%le. Veel paistavad silma materjalitööstus, mille kolme kuu käive peaks paranema aastaga 12,6% ning 8,1%ga järgneb kolmandana infotehnoloogia.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldavad oma tulemused teiste seas järgmised ettevõtted:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon