Börsihai vs. investor Toomas pühade perioodi kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai vs. investor Toomas pühade perioodi kokkuvõte

Marten Raudsepp

02.01.2018 14:44

Börsihai pühade periood portfellidele kasvu ei tekitanud. Kui S&P 500 indeks suurt muutust viimasel kahel nädalal ei näidanud, langedes 0.08%, siis Börsihai portfellid pidid tunnistama koguni 1.60% langust. Sellest ei jäänud puutumata ka investor Toomas, kelle portfell langes 0.19%. Esikümnes suuri muutusi ei toimunud. Kuus esimest kohta on hõivanud Mikk Talpsepp, kellele järgneb esmakordselt esikümnesse võidelnud Silvia Nafthal ja kahe portfelliga Lauri Meidla. Esikümne lõpetab Mikk Talpsepp portfelliga „75%“. Esikohal olev portfell langes kahe nädalaga 4.85% ning on nüüd väärt 601 277.62 eurot.

Üle 10% tõusjaid oli eelmistel nädalatel 11. Kõige enam kasvasid tehnoloogiaettevõte TechnipFMC PLC (FTI) +14.15% ja energiaettevõtted Noble Energy Inc. (NBL) +13.56% ja Newfield Exploration Co (NFX) +13.38%. Üle 10% langejaid oli kaks. Elektrit tootvad PG&E Corp (PCG) ja Scana Corp (SCG) langesid vastavalt 15.49% ja 10.45%.

Aasta lõpuks oli 414 portfelli (45%) oma väärtust kasvatnud ning 397 portfelli (43%) on väärtust kaotanud. Investor Toomase portfelli langes eelmiste nädalatega 0.19% ning asub 285 662.88 euroga 615. kohal.

Mitmed osalejad on otsustanud mängu käigus mõõtu võtta ka võistkonna siseselt. Suurimateks võistkondadeks väljaspool LHV ja Äripäeva töötajaid on EBS 37 liikmega, FTE 10 liikmega ja Investeerimisklubi 8 liikmega.

Kuidas on senimaani mäng kulgenud?

Kui esimesed kaks nädalat juhtis mängu Aivar Õepa portfelliga “Biznesplan 2017“, siis pärast teda on liidriohjad haaranud kümnete portfellidega mängiv Mikk Talpsepp, kellel on tõsised plaanid kogu mäng ära võita. Aasta lõppeski Mikk Talpsepa kuuikjuhtimisega. Küll võib kaardid segi lüüa peagi algav tulemuste hooaeg, mis tekitab suuremat volatiilsust ning pakub kindlasti häid võimalusi portfelli väärtuse kasvatamiseks.

Börsihai mängu võitja auhinnaks on reis kahele Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekule, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) aastatellimus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 eurose rahalise auhinnaga, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 või 3 kuu tellimusega. Teise ja kolmanda koha saavutanud saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kolme nädala tellimuse.

Börsihai kodulehel on  videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis.

Mängule registreerimine on lõppenud.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon