Börsihai vs. investor Toomas 14. nädala kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai vs. investor Toomas 14. nädala kokkuvõte

Marten Raudsepp

08.01.2018 13:39

USA aktsiaturgude hea algus 2018. aastale kandus üle ka Börsihaisse. S&P 500 indeks tõusis jaanuari esimesel nädalal 2.60% ning see väljendus ka portfellides, mis kasvasid nädalaga 2.49%. See on ühtlasi ka suurim nädalane tõus senise mängu vältel. Huvitaval kombel ei läinud tõusuga kaasa esikolmikusse kuulunud portfellid, mis tõusvate turgude najal hoopis langesid või püsisid samal tasemel. Eelmisel nädalal esikohal olnud Mikk Talpsepa portfell „75%“ langes teisele kohale, kaotades nädalaga 3.41% portfelli väärtusest. Esikohale kerkis portfell „jaanuar“, mille väärtus nädalaga ei muutunud. Viiendale kohale kerkis Lauri Meidla portfelliga „Virtual Reality“ ning üheksandale kohale esmakordselt esikümnesse jõudnud Henri Tuulik portfelliga „henritlk“.

Üle 10% tõusjaid oli eelmisel nädalal seitse. Kõige enam kasvasid pooljuhte tootev Advanced Micro Devices Inc (AMD) +15.56%, elektrit tootev Scana Corporation (SCG) +13.17% ja auto varuosi tootev Advanced Auto parts Inc (AAP) +12.53%. Üle 10% langes eelmisel nädalal naistele riideid tootev L Brands Inc (LB), mis langes 16.37%.

Aasta alguseks oli 548 portfelli (59%) oma väärtust kasvatanud ning 264 portfelli (29%) on väärtust kaotanud. Investor Toomase portfelli kasvas nädalaga 0.54% ning asub 287 218.13 euroga 705. kohal.

Mitmed osalejad on otsustanud mängu käigus mõõtu võtta ka võistkonna siseselt. Suurimateks võistkondadeks väljaspool LHV ja Äripäeva töötajaid on EBS 37 liikmega, FTE 10 liikmega ja Investeerimisklubi 8 liikmega.

Suurimad tõusjad senise mängu jooksul

Börsihai mäng on kestnud 3 kuud ning aeg oleks tagasi vaadata, millised väärtpaberid on selle aja jooksul suurimat tootlust näidanud. Enim on kasvanud ravimeid tootev Mylan N.V. (MYL), mis on alates 2. oktoobrist kallinenud 41.98% võrra. Talle järgnevad Phoenixis tegutsev kaevandusettevõte Freeport-McMoRan Inc (FCX) +41.74% ja meediagigant Twenty-First Century Fox Inc (FOX) +40.95%.

Börsihai mängu võitja auhinnaks on reis kahele Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekule, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) aastatellimus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 eurose rahalise auhinnaga, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 või 3 kuu tellimusega. Teise ja kolmanda koha saavutanud saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kolme nädala tellimuse.

Börsihai kodulehel on  videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis.

Mängule registreerimine on lõppenud.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon