Seisundit muutes rikkaks - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Seisundit muutes rikkaks

Kirke Ruuven

31.01.2018 11:09

tonyrobbins.com

Tony Robbinsit, sünninimega Anthony Jay Mahavorick, nimetatakse Ameerika Ühendriikide parimaks era- ja ärielu arendamise strateegiks. Ta on koolitanud nii Bill Clintonit kui miljardärist fondijuhti Paul Tudor Jonesi ja kõik tema kirjutatud raamatud on ülimenukad. Robbinsi turuväärtus on pool miljardit dollarit, ta omab Fidžil luksuskuurorti ja sõidab eralennukiga. Lisaks on Tony viimase kahe aasta jooksul varustanud maailmas rohkem kui 200 miljonit inimest toiduga ja võimaldanud Indias 100 tuhandele inimesele ligipääsu joogiveele. Tony, olles pärit väga kasinatest tingimustest, on ise elav näide sellest, mida ta enda raamatutes ja koolitustel õpetab.

Robbins sündis 1960. aastal perre, mis oli niivõrd vaene, et neil ei olnud võimalik pidada ei tänupühi ega jõule. Tony ise kirjeldab enda perekonda sõnadega „kaootiline“ ning „kuritahtlik“. Näiteks ühel jõuluõhtul ilmus nende ukse taha võõras mees, kes tahtis neile heast südamest toiduga täidetud korvi kinkida. Robbinsi kasuisa võttis seda solvanguna. Ta karjus abivalmis inimesele, et tema pere ei võta vastu heategevust ning seejärel lõi ukse kinni. Võõras mees jõudis jala ukse vahele panna ja palus siiski kingitust aktsepteerida. Robbinsi isa surus nüüd ust veel kõvemini kinni. „Ära lase enda ego tõttu oma perel kannatada,“ kostus võõra mehe suust ja üpris vihases toonis. Anthony kasuisa haaras toidukorvi ja viskas selle lauale. Robbins oli suures segaduses, kuid see situatsioon motiveeris noort meest oma edaspidises elus nii palju abivajavaid peresid toitma kui võimalik.

Kui Anthony perekond oleks olnud selline nagu ta oleks tahtnud, ei oleks tal kunagi tekkinud tungi muuta oma elu. Süütenööriks sellele, et mehe kinnisideeks sai inimeste käitumisest aru saamine ja muutuste tekitamine, olidki kõik ülimalt halvad kogemused lapsepõlves. Ta ise väidab, et tegi oma elu parima investeeringu 17-aastaselt pärast seda, kui ta oli põgenenud kodust ja töötas poole kohaga koristajana. Nimelt ostis ta kogu oma nädalapalga eest (35 dollarit) eduõpetaja Jim Rohni kolmetunnisele seminarile pileti. Rohn õpetas talle, kui tähtis on fokusseerida nendele asjadele, mida ta saab ise kontrollida.

Tony saigi ühel hetkel aru, et tema elu on ainult tema enda süül selline. Ta kirjutas intensiivselt välja kõik asjad, millega ta enam rahul ei olnud – ülekaalulisus, vaesus – ja kõik need, millele ta end edaspidiselt täielikult pühendab. Ta teadis, et suudab enda elu ise luua selliseks nagu ta seda tahab. See oli tema nn läbimurre ehk hetk, kui ta mõistis, et suudab muuta koheselt oma emotsionaalset seisundit, kui vaid tahab.

Robbins ei läinud ülikooli, vaid alustas enda karjääri Jim Rohni juures töötamisega. Tema ülesandeks oli organiseerida seminare, kuid aja jooksul avastas, et ka tal on avaliku  esinemise oskus. Töö kõrvalt luges ta erinevaid inspireerivaid teoseid kirjanikelt nagu Ralph Waldo Emerson ja Dale Carnegie. 1980ndate alguses alustas Tony enda koolitustega ning varsti oli temast saanud energilisem versioon Rohnist. Sel ajal õpetas Robbins peamiselt neuro-lingvistilist programmeerimist ja Ericksoni hüpnoosi.

Kuigi ta suutis juhtida oma emotsioone ja mõtteid, ei olnud ta seda ikkagi suutnud teha oma finantsasjadega. Kuna raha oli talle alati seostunud hingepiinaga, lubas ta endale, et ta ei saa enne last, kui tal on finantsid korras. Saatuse tahtel oli aga tema poja etteplaneerimata sünd just see, mis Robbinsi aastase sissetuleku ühe aastaga 38 tuhandelt dollarilt miljoni dollarini kasvatas.

Peamised Robbinsit edasi viivad Jim Rohni õpetussõnad olid, et „õnn ei peitu mitte selles, mida sa saad, vaid kelleks sa saad“ ja „ainuke asi, millele keskenduda, on see, kuidas pakkuda inimestele rohkem väärtust kui keegi teine - ole inimene, kes teeb teiste heaks rohkem ja sa saad kõik mida sa elult tahad“.

Allikas: Youtube

Lootusetust noorest Anthonyst oli saanud 24-aastane miljonärist koolitaja. Ta suurendas enda kuulajaskonda järk-järgult erinevate audiofailide, videote ja raamatutega. 26-aastaselt tegi raamatu „Unlimited Power edu temast ka menuka kirjaniku. Robbins on korduvalt väitnud, et ta ei ole eriliste võimetega superinimene. Pigem on asi selles, et ta on leidnud viisi, kuidas kohe enda seisundit muuta, ükskõik kui masendav mingi olukord ka ei oleks.

Tänaseks on Tony raamatud, sh New York Timesi bestseller „Money: Master The Game“, ja seminarid puudutanud üle 50 miljoni inimese elu. Forbesi maailma miljardäride nimekirjas 441. kohal olev Salesforce.comi asutaja Marc Benihoff hakkas kuulama Robbinsit ühes suurkorporatsioonis töötades ning just tänu sellele sai julgust alustada enda ettevõttega. Tonyl on ka enda dokumentaalfilm ning temast on kirjutatud palju artikleid. Eelmise aasta märtsis andis Robbins BusinessInsideris 20-aastastele 3 investeerimisalast nõuannet:  (1) pane liitintress enda kasuks tööle nii vara kui võimalik, (2) hajuta riske, (3) muuda oma investeerimistegevus automaatseks.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon