Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega IV - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega IV

Erko Rebane

05.02.2018 10:28

Shutterstock

Kuna neljanda kvartali ning aastaaruande esitamiseks antakse USA ettevõtetele tavapärasest rohkem aega, on tulemused hajutatud pikemale perioodile ning sestap jätkame ülevaadetega harjumuseks kujunenud kolme nädala asemel kauem.

2. veebruari seisuga oli lõppenud kvartali numbrid jõudnud esitada 50% S&P 500 firmadest ning tulemuste selgudes on kasumite kasvutrend muutunud vaid tugevamaks. Kui jaanuari keskpaigas hinnati tõenäoliseks, et S&P 500 firmade neljanda kvartali aktsia kohta teenitud kasum paraneb eelneva aasta sama perioodiga võrreldes 10,2%, siis 25. jaanuariks oli hinnang tõusnud 12%le ning läinud nädalal avaldatud tulemuste baasil paranes näitaja 13,4%le tänu sellele, et 75% firmadest on ületanud konsensuse ootust.

Allikas: Factset

Varasemalt pole tulemuste hooaja sees müügitulu kasvutempo kuigi palju muutunud, mis näitab seda, et tegelikud numbrid vastavad analüütikute prognoosidele ja üllatusi pakutakse vähe. Seekord liigutakse ka S&P 500 koondkäibes iga nädalaga järjest kõrgema kasvunumbrini. Kui aastat alustati ootusega, et neljanda kvartali müügitulu võiks paraneda 6,7%, siis pärast poolte aruannete esitamist on Factseti kohaselt tegelikuks muutuseks kujunemas 7,5%. Kasvu näitavad kõik 11 sektorit ning kahekohaliseks küündib tõus kolmes: materjali-, energia- ja tehnoloogiasektoris.

Kinnitust sellele, et kasvunumbrite trajektoor saab olema silmapaistev ka käesoleval aastal, annab seik, et läinud nädala seisuga ületas Bespoke’i andmetel prognoose tõstnud ettevõtete arv negatiivselt hoiatavate firmade arvu 7,8pp võrra, mis pole varem kunagi nõnda kõrge olnud.

Allikas: Bespoke

Käesoleval nädalal avaldab tulemused 91 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmised firmad:


Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon