LHV pensionifondid investeerisid Coop Panka 5 miljonit eurot - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV pensionifondid investeerisid Coop Panka 5 miljonit eurot

LHV

21.03.2018 16:26

Eestis aktiivselt tegevust laiendav Coop Pank emiteeris ettevõtte kasvustrateegia toetuseks 5 miljoni euro väärtuses võlakirju LHV pensionifondidele, tähtajaga 3 aastat.

Coop Panga juhatuse esimehe Margus Rinki sõnul jätkab pank ka käesoleval aastal kasvustrateegiat, mille toetuseks on vaja kaasata täiendavaid finantseeringuid. „Esmajärjekorras eelistame rahastada end Eesti hoiustega, aga kuna ainult kodumaistest hoiustest jääb panga plaanide elluviimiseks väheks, siis oleme pidanud kaasama hoiuseid ka Saksamaalt ja Austriast. Panga tegevusmahtude jätkuva kasvu huvides otsustasime uue finantseerimisallikana emiteerida ka 5 miljoni euro väärtuses võlakirju LHV Pensionifondidele,“ selgitas Rink. Coop Panga juhi sõnul on see igati heaks tunnustuseks, et LHV Pensionifondid hindavad Coop Panka atraktiivseks investeerimisvõimaluseks.

LHV Pensionifondid investeerisid eelmise aasta detsembris 5 miljonit eurot ka panga allutatud võlakirjadesse tähtajaga 10 aastat.

LHV pensionifonde valitseb AS LHV Varahaldus. Fondide osakute väärtused võivad nii kasvada kui kahaneda ja fondide eelmiste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluste kohta. Fondi investeeritud rahasumma väärtuse säilimine ei ole garanteeritud. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga. LHV pensionifondide tingimuste kohaselt ei pea fondijuht fondide vara Eestisse investeerima. Eestisse tehtud investeeringute osakaalu suurenemise tagajärjel võib fondide tootlust oluliselt mõjutada Eesti majanduse käekäik või mõni muu sündmus või asjaolu, mis mõjutab Eestiga seotud emitentide käekäiku. Tulevikus võib Eesti investeeringute osakaal nii tõusta kui langeda.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon