Börsihai II nädala kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai II nädala kokkuvõte

Marten Raudsepp

22.10.2018 09:30

Börsihai teine nädal oli mängijatele palju edukam. Kui esimesel nädalal suutis ligi 14% mängijatest positiivset tootlust näidata, siis sellel nädalal tegi seda 425 portfelli ehk 17% kõikidest portfellidest. S&P 500 indeks püsis samal tasemel, tõustes nädalaga 0,02%.

Kogu esikolmik panustas nädala jooksul Netflixi (NFLX) ja PayPali (PYPL) tulemustele, mis neile ka edu tõi. Teist nädalat järjest püsib esikohal Gert Lõhmus portfelliga „Gerttt9“, kes on portfelli kasvatanud 23 597,42 euroni ehk ligi 18%. Edu on toonud lühiajalised positsioonid, mis hästi ajastades on portfelli kasvatanud. Uuele nädalale läheb ta vastu portfelliga, mis koosneb täielikult Amazoni (AMZN) aktsiatest. Saame näha, kas Gert suudab ka kolmandal nädalal esikohta hoida, või tõuseb keegi altpoolt mängu juhtima.

Teisele kohale on kerkinud Mario Pedosk portfelliga „MarioP (pedosk)“, kes jääb esikohast maha 553,63 euroga. Temas on sarnaselt Gerdile näha head turutunnetust ning tehingute ajastamist. Nädala jooksul tehtud 21 tehingust lõppesid enamus kasumiga. Taktika on sarnane esikohale, kus kogu portfelliga soetatakse positsioon ning päeva jooksul proovitakse kasumiga väljuda.

Kolmandaks tõusis sellel nädalal Oliver Puna portfelliga „Oll“, kes eelmisel nädalal asus 1360 kohta tagapool. Oliver tegi nädala jooksul kokku 7 tehingut NFLX ja PYPL aktsiatega, mis kõik osutusid kasumlikuks ning mis tõstsid ta 560,77 euro kaugusele esikohast ja 7,14 euro kaugusele teisest positsioonist. Uueks nädalaks on ta kõik positsioonid realiseerinud ning läheb vastu täielikult rahas olles.

Parimaks koolinooreks ja 100 eurot võitis sellel nädalal Rudolf Stenar Saluoks portfelliga „Siberi rahaboss (Fella)“. Eelmisel nädalal 1948. kohal asunud noormees tõusis nädalaga 9.kohale ning ohustab ka peavõitu. Erinevalt esikolmikust ei panustanud mängija nädala jooksul kordagi NFLX ja PYPL paberitele, vaid leidis nimekirjast ka teisi ettevõtteid, kes aitasid portfelli väärtust kasvatada.

Kõige edukamad ettevõtted

Üle 10% tõusis nädala jooksul 4 ettevõttet. Kõige enam kasvasid turunduettevõtted The Interpublic Group of Companies Inc. (IPG) ja Omnicom Group Inc. (OMC) vastavalt 15,03% ja 12,35%. Tarbekaupu tootev The Procter & Gamble Company (PG) tõusis nädalaga 11,40%. Üle 10% langes 9 ettevõtet, kellest autorendiga tegelev United Rentals Inc. pidi tunnistama 15,06% väärtuse kaotust, energiaettevõte Valero Energy Corporation (VLO) 14,31% ja lennundusettevõte Textron Inc. (TXT) 12,79% langust.

Auhinnad

Esimese koha auhinnaks on 5000 eurot, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 kuu digitaalne lugemisõigus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 2000 ja 1000 eurose rahalise auhinna, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 3 kuu digitaalse lugemisõigusega. Eraldi auhind on iga nädala lõpus suurima portfelli väärtuse saavutanud kooliõpilasele, kes saab 100 eurot. Võitjad saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad mängu ajal tasuta lugeda Äripäeva online lehte.

Hetkel võtab mängust osa 2573 mängijat, mille hulgas on 41 kooli ja mitmeid teisi tiime. Börsihai kodulehel on videod õpetusega, mis aitavad paremini mõista, kuidas teha oma esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis ja Börsihai Facebooki lehel.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon