Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

06.02.2019 16:00

Shutterstock

Neljanda kvartali tulemuste hooaeg on jõudnud Ühendriikides poole peale. Kuigi varasemast rohkem jääb silma negatiivseid hoiatusi, aitavad aktsiate 2018.a lõpu hinnalangused ettevaatlikke kommentaare leplikumas meeleolus vastu võtta.

Factseti andmetel oli 1. veebruari seisuga neljanda kvartali tulemuste avaldamisega ühele poole jõudnud 46% S&P 500 firmadest. Kui kombineerida juba avaldatud numbreid raporteerimist ootavate firmade ootustega, näidatakse keskmiselt 12,4% aktsiakasumi kasvu, mis on nädalaga paranenud 1,5 protsendipunkti võrra eeskätt tänu energiafirmadele.  11st sektorist on energiafirmade 2018.a neljanda kvartali kasumi kasv kõige võimsam, suurenedes 96,3% võrreldes aastatagusega.

S&P 500 firmade neljanda kvartali müügitulu kasv on samuti eelmise nädala tulemuste toel veidi paranenud, kerkides 0,5 protsendipunkti võrra 6,6%le. Positiivseid üllatusi tuli eeskätt tervishoiusektorist, kus näiteks tervisekindlustust pakkuv Cigna suutis oodatud 11,4 miljardi suuruse käibe asemel teenida kolme kuuga 13,8 miljardit dollarit tulu. Keskmiselt on S&P 500 firmadest 62% ületamas analüütikute ootust, mis jääb Factseti kohaselt alla küll viimase aasta keskmisele (72%), kuid ületab viimase viie aasta keskmist (60%).

Allikas: Factset

Ehkki kasumi ning müügitulu ootust ületavate ettevõtete osakaal on olnud viimase aasta keskmisest madalam ning samuti kipuvad prognoosid esimeseks kvartaliks jääma konsensuse nägemusele alla, paistavad aktsiad aga silma tavapäratult positiivsete reaktsioonidega. Näiteks on Factseti andmetel kasumiga positiivse üllatuse valmistanud S&P 500 firma aktsiat premeeritud tulemustele eelnenud kahe päeva ning järgneva kolme päeva peale kokku keskmiselt 2,3% tõusuga (5a keskmine näitaja 1,0%) ning pettumuse valmistanud firma aktsiat 0,8% tõusuga (5a keskmine on -2,6%).  Rolli mängib siin tõenäoliselt läinud aasta neljanda kvartali turgude korrektsioon, millega hinnati osa negatiivsetest uudistest juba hinda sisse.

Bloombergi joonisel on näha, kuidas erinevates sektorites on aktsiakasum keskmiselt ootusega võrreldes kujunenud ja milline on olnud aktsiate keskmine reaktsioon tulemustele järgneva kahe päeva jooksul.

Allikas: Bloomberg

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 126 S&P 500 firmat, teiste seas järgmised ettevõtted:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon