Investeerimise ABC - kogu info ühest kohast - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Investeerimise ABC - kogu info ühest kohast

Siim Näks

24.05.2019 09:00

LHV on valmis saanud uue investeerimisteemalise veebilehega „Investeerimise ABC“. See on suunatud kõikidele investeerimis- ja kauplemishuvilistele, olenemata nende varasemast kogemusest. Lehe peamine eesmärk on vastata levinumatele küsimustele seoses raha paigutamisega ning aidata (tulevastel) investoritel valida neile sobivad investeerimisteenused ja -tooted.

Kuna investeerimise ümber keerleb palju segadust ja valearusaamu, siis kohe lehe ülaosas on välja toodud peamised müüdid ning vastus nendele. Näiteks on välja toodud müüt, et investeerimine vajab palju aega ja teadmisi. Tegelikkuses ei nõua pikaajaline investeerimine indeksifondidesse igapäevast ettevõtete ja turgude analüüsi.

Investeerimise ABC lehe põhiosa on jaotatud neljaks sektsiooniks: „Kalkulaator“, „Leia sobiv toode“, „Investeerimise ABC“ ja „Artiklid“. Lehe esimeses osas on visualiseeritud kujul toodud välja liitintressikalkulaator, kus saab liugnuppudega muuta kolme sisendit: igakuine investeeritav summa, kogumise aeg ning aastane eeldatav tootlus. Nuppe liigutades muutub ka kõrval olev graafik, kus on näha vastavalt sisenditele, kui palju raha suudetakse koguda ainult säästes ja kui palju investeerides.

Pildil on toodud välja näidisolukord kalkulaatorist, kus sisenditeks on 300-eurone igakuine investeering, kogumise aeg on 25 aastat ning tootluseks on valitud 9,8% aastas, mis on S&P 500 indeksi viimase 90 aasta tootlus (ka LHV Kasvukonto abil saab valitud indeksisse investeerida, indeksifondi sümbol on SXR8). Pildilt võib näha, et antud stsenaariumi puhul saab investeerimisega üle 4 korra rohkem raha koguda, kui säästmisega.

LHV pakub laia valikut investeerimistoodetest ja -teenustest, mistõttu on lehel eraldi sektsioon, kus kasutaja saab valida oma eesmärgi (säästmine, investeerimine või kauplemine) ja investeerimiskogemuse (vähene, keskmine, suur) ning leht pakub välja kasutajale sobivaid investeerimistooteid ja -teenuseid. Kogenenumad kauplejad saavad filtreerida välja tooteid ka kauplemisinstrumentide lõikes, nt kuvada kõik LHV tooted, kus saab futuuridega kaubelda.

Oletame, et kasutaja eesmärk on investeerida, kuid kogemus on väike või üldse puudub. Antud info tootefiltrisse sisestamisel saame järgneva pildi:

Leht pakub kasutajale 5 erinevat LHV investeerimistoodet, mis talle huvi võivad pakkuda. Esimesena välja pakutud Kasvukonto on lihtsaim viis investeerimisega alustamiseks ning mis sobib inimesele, kes on huvitatud passiivsest investeerimisest. Neile, kes soovivad paigutada oma kapitali aktsiaturgudele, kuid pole sellega varem kokku puutunud, on sobilik virtuaalkonto. Selle abil saab virtuaalse rahaga teha tehinguid väärtpaberiturgudel. Inimesel, kellel on kogunenud märkimisväärsed säästud, kuid pole aega või tahtmist ennast investeerimisteemadega kurssi viia, on ka võimalus lasta LHV ekspertidel teha investeerimisotsused enda eest kasutades portfellihalduse teenust.

Investeerimise ABC“ sektsioonis on kompaktselt välja toodud vajalik informatsioon alustavale investorile. Näiteks, kuidas teha esimene tehing mobiilis või internetipangas ja kuidas deklareerida lapse investeerimistulu. Samuti on välja toodud erinevad investeerimisideede ja -uudiste allikad ning ka vajalik informatsioon ettevõtte alt investeerimiseks. Iga teemaploki juures on viited detailsematele juhistele ja tootelehtedele.

Lehe jaluses on välja toodud valik LHV investeerimisteemalistest artiklitest, mis on enamjaolt suunatud alustavale investorile. Artiklites kaetakse üldiseid kogumise ja investeerimisega seotud teemasid. Kindlasti soovitame tutvuda artikliga „Raha kasvatamise teekond“, kus on põhjalikult lahti kirjutatud, et miks ja kuidas on mõistlik raha koguda ja kasvatada.

Loodame, et Investeerimise ABC aitab inimestel ühest kohast leida enda jaoks parimad lahendused oma varade kasvatamiseks.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon