LHV on liitumas Ühendkuningriigi välkmaksete süsteemiga - Uudised - LHV finantsportaal

LHV on liitumas Ühendkuningriigi välkmaksete süsteemiga

23.05.2019 12:14

LHV Panga finantstehnoloogia-ettevõtteid teenindav Ühendkuningriigi filiaal plaanib juunis alustada maksevahendajatest klientidele reaalajas naelamaksete pakkumist. Tänaseks on LHV avanud konto Suurbritannia keskpangas ja liitumas otseliikmena naelamaksete süsteemidega.

Reaalajas naelamaksete süsteemiga (Faster Payments) liitumine annab LHV filiaalile ainulaadse eelise pakkuda fintech-ettevõtetele LHV Connect rakendusliidese kaudu reaalajas ööpäev läbi nii euro- kui ka naelamakseid. Tegemist on esimese pangapoolse rakendusliidesega, mis seda võimaldab. LHV alustas naelamaksetega 13. mail ja hetkel testib maksete liikumist Suurbritannia pankadega. Samuti plaanib LHV filiaal alustada juunis Suurbritannia pangakontode väljastamist oma fintech-klientidele.

„Vaatamata jätkuvale teadmatusele Brexiti osas, on meie esimene aasta Ühendkuningriigis olnud igati edukas – oleme LHV finantstehnoloogia ettevõtetest ja maksevahendajatest klientide arvu aastaga rohkem kui kahekordistanud ja tegutseme juba kasumlikult,“ kommenteeris LHV Ühendkuningriigi filiaali ja maksevahendajate ärisuuna juht Andres Kitter. „Oleme nüüdseks oma peamised fintech-ettevõtetele mõeldud tooted välja töötanud ja loodame äri selles valdkonnas aktiivselt kasvatada,“ lisas Kitter.

Märtsis hakkas LHV maksevahendajatele pakkuma virtuaalse IBANi teenust, mis võimaldab väljastada klientidele personaliseeritud pangakonto numbreid, mida kliendid saavad omakorda lõpptarbijatele edasi jagada. Esimesed kliendid on virtuaalsed IBANid juba ka kasutusele võtnud. Samuti tegi LHV aprillis klientidele eurodes välkmaksed kättesaadavaks LHV Connecti rakendusliidese ehk API kaudu.

LHV avas Ühendkuningriigi filiaali 2018. aasta märtsis ning selle eesmärk on teenindada panga maksevahendajatest kliente, kuivõrd London on finantstehnoloogia ettevõtete jaoks Euroopa kõige olulisem keskus. Jaekliente ega mitte-maksevahendajatest ärikliente LHV Ühendkuningriigis ei teeninda. Aastaga on LHV kasvatanud maksevahendajatest klientide arvu 30-lt 75-ni. Klientide hulka kuulub mitmeid finantstehnoloogia valdkonna tippettevõtteid nagu Transferwise, Coinbase või näiteks hiljuti lisandunud Airwallex.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 400 inimese. LHV pangateenuseid kasutab 174 000 klienti ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 177 000 aktiivse kliendi.

 


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon