Nüüd saab LHV mobiilipangas välisaktsiatega kaubelda - Uudised - LHV finantsportaal

Nüüd saab LHV mobiilipangas välisaktsiatega kaubelda

10.06.2019 10:53

LHV mobiilipank täienes kauaoodatud lisavõimalusega: tänasest saavad LHV mobiilipanga kasutajad välisbörside aktsiaid ning börsil kaubeldavaid fonde osta ja müüa mobiilis.

Välisaktsiatega saavad LHV mobiilipangas kaubelda nii iOS-i kui ka Androidi seadmete kasutajad.

„Eelmise aasta detsembris hakkasime mobiilipangas pakkuma Balti aktsiate kauplemise võimalust ning meie kliendid on olnud uue võimalusega väga rahul. Paljudel tekkis muidugi kohe küsimus, et millal saaks välisaktsiatega sama mugavalt tehinguid teha. Nüüd saame öelda, et kõik aktsiad kõigilt börsidelt on mugavalt mobiilis olemas,“ rääkis LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel.

Mobiilipanga kasuks räägivad mugavus ja kiirus, mis on kauplemisel väga tähtsad. „Kogu elu on nutitelefoni kolimas. Mobiilipangas kulub tehingu tegemiseks ideest teostuseni vaid paar sõrmeliigutust. Erinevalt internetipangast näevad kauplejad LHV mobiilipangas kohe ka hinnainfo graafikut nii tehingu vaates kui ka positsiooni detailvaates,“ tutvustas Pikkel.

LHV Pank on suurim börsimaakler Balti turgudel ning panga investeerivatest klientidest kaks kolmandikku omavad Balti aktsiaid. Samas on viimastel aastatel just välisaktsiad ja börsil kaubeldavate fondide osakuid ehk ETF-e omavate klientide arv suure kasvu teinud. Nüüdseks omavad välisaktsiaid üle poole LHV investeerivatest klientidest. „Välisaktsiad ja indeksifondid võimaldavad investoritel viia oma portfellid uuele tasemele, nii hajutatuse kui ka kasvupotentsiaali osas. Seetõttu on meil hea meel, et järjest rohkem meie kliente täiel määral LHV laia välisaktsiate valikut ära kasutavad. Mobiilpanga uuendusega saame sellele trendile veelgi rohkem kaasa aidata,“ ütles Pikkel.

Välisaktsiatesse investeerimiseks on vajalik lisaks LHV kliendilepingule sõlmida ka investeerimisteenuste leping, mida saab teha mugavalt otse mobiilipangas. USA maksusoodustuse ehk 15% suuruse dividendide maksumäära saamiseks peaksid kliendid esmalt kinnitama enda maksuresidentsuse W8-BEN vormil.

Mobiilipangas on lisaks tavalisele ostu- ja müügitehingule võimalik ka USA börsidel kaubeldavaid instrumente lühikeseks müüa ehk panustada nende langusele. Samuti saab mobiilipangas teha pea kõiki igapäevaeluks vajalikke pangatoiminguid: teha makseid, seadistada oma pangakaardi limiite, tellida automaatseid teavitusi ja teha muidki pangatoiminguid. LHV täiustab mobiilipanka pidevalt eesmärgiga pakkuda kliendile maailma parimat mobiilipanka.

LHV mobiilipanga saab alla laadida AppStore’ist või Google Play'st.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 410 inimese. LHV pangateenuseid kasutab 174 000 klienti ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 177 000 aktiivse kliendi.

 


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon