Ebamäärases keskkonnas maksab konservatiivsus - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Ebamäärases keskkonnas maksab konservatiivsus

Mikk Taras

08.07.2019 10:07

2019. aasta esimene pool on kujunenud aktsiaturgude ja ka LHV Maailma Aktsiad Fondi jaoks väga edukaks, peegeldades USA börsidel meie hinnangul juba liialt optimistlikuks muutunud meeleolu. Turuindeksid teevad uusi tippe, kasvuaktsiad on kallid, väärtusaktsiad moest läinud ning börsil noteeritakse ettevõtteid, millest 81% on kahjumis.

Võlakirjaturg saadab investoritele sootuks teise signaali. Intressimäärade tõusu asemel oodatakse intresside langust, kuna nii tarbijad kui ettevõtted on muutumas tuleviku osas järjest ebakindlamaks. USA majanduse tõusutsükkel on kestnud üle kümne aasta, mis on pikim kasvufaas üldse ajaloos.

Leiame, et sellises keskkonnas tasub investeeringute valikuga olla pigem konservatiivsem. Ülevaate LHV Maailma Aktsiad fondi käekäigust annab fondijuht Mikk Taras.

Video on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon