Pikaajaline üürikorter on uus ja paindlik võimalus - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Pikaajaline üürikorter on uus ja paindlik võimalus

LHV, Lumi Capital

16.08.2019 10:18

Allikas: Lumi Capital

Mais 2019 avasid LHV pensionifondid ja Lumi Capital Tallinnas uue üürikontseptsiooniga Lumi Kodude kaks kortermaja, milles on peaaegu kõik korterid juba elaniku leidnud. Lumi Kodud on mõeldud neile, kes otsivad stabiilset ja moodsat kodu, aga ei soovi Tallinnas kinnisvara soetada.

Igal aastal kolib Tallinna keskmiselt 4000 inimest, kuid kõrgete kinnisvarahindade tõttu on keeruline leida sobiv kodu. Turuolukorra parandamiseks rajasid LHV pensionifondid ja Lumi Capital Manufaktuuri kvartalisse Eesti esimesed üürimajad. Kõigest kolm kuud pärast avamist on kahe maja peale kokku vaba veel vaid alla kümne korteri.

Kokku on Lumi Kodude kahes majas 127 ühe-, kahe- ja kolmetoalist korterit, lisaks jalgratta- ja käruparkla, parkimismaja ning suur haljastatud sisehoov. Korterite suurus on vahemikus 28–65 ruutmeetrit. Eriliseks teevad need kodud suured, maast laeni aknad ja praktiline planeering.

Üürikorter on kvaliteetne eluase inimesele, kes ei saa või ei soovi võtta kodu ostuks pangalaenu, kuid sellegipoolest tahab Tallinnas püsivat elukohta. Lumi Kodude üürimajad on professionaalselt juhitud. See tähendab, et remonditööd, heakorraküsimused, korterite aknapesu ja suurpuhastuse jms lisateenused korraldab Lumi Kodude meeskond – elanikud ei pea selle kõige pärast muretsema.

„Kui oleme harjunud ostma professionaalsetelt ettevõtetelt mitmesuguseid teenuseid, siis miks peaks see olema teistmoodi nii olulise teema puhul, nagu seda on kodu?“ arutleb Lumi Kodude ärijuht Hannes Tall üürimajade eeliseid tutvustades. Ta lisab, et Kesk-Euroopas ja Põhjamaades on sarnase kontseptsiooniga üürimajad väga levinud ja Eestiski koguvad need üha rohkem populaarsust.

Üks kaalukas argument, miks eelistada korterit professionaalselt juhitud üürimajas, on kindlustunne. Sellise eluaseme saab endale üürida täpselt nõnda kauaks, nagu on selleks vajadus. Ette ei tule olukorda, kus armsast kodust peab lühikese etteteatamisaja jooksul välja kolima, nagu seda kipub üsna sageli juhtuma siis, kui üürida korter eraisikult.

Pluss on seegi, et kui maaklerid võtavad korterite vahendamise eest tasu, siis otse Lumi Kodudelt korterit üürides puudub nii lepingu- kui ka vahendustasu. Korteri ostuga võrreldes on üürikorter aga paindlikum ja mugavam võimalus. See sobib eriti hästi neile, kel pole ostuks veel vajalikus mahus raha kogutud, ja neile, kes tunnevad, et nende elukorraldus ei ole selleks piisavalt paigas.

Lumi Kodudes saab üürnik kodu sisustada oma maitse järgi, kujundades endale meeldiva elukeskkonna. Igas korteris on sisseehitatud seadmetega köök, sisustatud vannituba ja garderoobikapid nii magamistoas kui ka esikus. Kui tuleb perelisa ja korter jääb väikseks, on võimalik leida samas majas suurem korter.

Manufaktuuri kvartalisse rajatud üürimajad on LHV pensionifondide ja Lumi Capitali esimene ühine investeerimisprojekt ning juba tegeldakse uute üürimajade arendusega. Nimelt valmivad 2021. aastal Tallinnas Uus-Mustamäe elamukvartalis Bonava üürimajad, kuhu on kavandatud 164 ühe-, kahe- ja kolmetoalist korterit.

„Tallinnas puuduvad suured professionaalselt hallatud üürikorterite portfellid ja Lumi Kodude projektiga soovimegi turgu arendada. Uute hoonete asukoha valikul lähtume sellest, et need paikneksid linna olulisimates elamupiirkondades ning jalutuskäigu kaugusel koolist, lasteaiast, toidupoest ja ühissõidukipeatusest,“ sõnas LHV pensionifondide juht Kristo Oidermaa.

Vaata lähemalt: www.lumikodud.ee.

LHV pensionifonde valitseb AS LHV Varahaldus. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon