LHV Investeerimiskool alustab tasuta seminaridega - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV Investeerimiskool alustab tasuta seminaridega

LHV

26.08.2019 16:30

LHV Investeerimiskoolil on algamas 19. hooaeg ning hea meel on teatada, et ka sellel hooajal on toimumas juba tuttavad investeerimisalased seminarid, kuid on ohtralt ka uusi teemasid. Oleme pakkunud oma seminaridega teadmisi ja uusi ideid nii algajale kui ka edasijõudnutele, mis on aidanud lõplike investeerimisotsusteni jõuda. Järgnevalt tutvustame, mida osalejatele sel aastal pakume.

Kaks tsüklit

LHV Investeerimiskool toimub aastas kahe tsüklina. Sügisene tsükkel alustab septembris ning kestab detsembri alguseni ning fookuses on eelkõige investeerimisteemad. Kevadine tsükkel alustab jaanuaris ja kestab aprilli lõpuni. Sügisene tsükkel on mõeldud pigem alustavale investorile, kevadine aga juba edasijõudnud investorile ja kauplejale, kes on ka ise tehinguid teinud. Samuti kutsume läbi mõlema seminari tsükli erinevate Balti börside ettevõtete esindajad oma ettevõttetest lähemalt rääkima.

Avaseminarid meelitavad kohale täismaja

Avaseminari „Investeerimise ABC“ käigus teeme tutvust aktsiate, võlakirjade ja fondidega. Seminar on mõeldud algajale investorile, kuid mõningad eelteadmised tulevad siiski kasuks.

Sarja teisel seminaril „Kuidas alustada väikeste summadega?“ vaatame kuidas väikese raha ja väheste teadmistega oleks aja ja liitintressi koosmõju kasutades siiski võimalik märkimisväärne portfell koguda.

Turuseminarid

Seminarid „Kuidas investeerida Balti turgudel?“ ja „Kuidas kaubelda USA turgudel?“ ootavad kuulama üksikaktsiatest huvituvaid investoreid. Esmalt tutvustatakse Balti turgude eripärasid ja siin noteeritud ettevõtteid ning hiljem vaadatakse kuidas kaubeldakse USA-s, mis maailma aktiivseima turuna pakub igale maitsele meeldivaid investeeringuid.

Kui esimene sissejuhatus ja analüütiku arvamus on Balti ettevõtete kohta kuuldud, siis ootame endale külla Balti börsiettevõtete juhte. Teeme seda eeldatavasti pärast kolmanda kvartali tulemuste avalikustamist, et näidatavad numbrid oleksid võimalikult värsked.

LHV Trader

Sel aastal tutvustame Tallinnas kauplejate peamist töövahendit LHV Traderit. Seminari käigus räägime kauplemisplatvormi üldistest võimalustest ja erinevatest moodulitest. Lisaks vaatame, kuidas LHV Traderit alla laadida ja seadistada, seadeid serverisse salvestada, kadunud kauplemisaknaid taastada ning programmi probleemideta töös hoida.

Kuidas valida aktsiaid?

Seminaris „Analüüsi alused – kuidas valida aktsiaid?” keskendume ettevõtete finantsaruannetele. Aktsiate analüüsimisel ja valikul on mitu võimalust, mida tutvustavad meie analüütikud, kelle igapäeva tööks on just selliste valikute tegemine.

Seminarisarjast ei puudu ka LHV portfellihalduse kogemuslood ehk „Kuidas saavutada head pikaajalist tootlust?“ Seminar annab ülevaate, mis on peamised takistused, miks investorid pikaajaliste eesmärkide saavutamisel õnnestuvad või mitte. Samuti räägivad meie portfellihaldurid, kus sektoris nad näevad hetkel suuremat potentsiaali ning kuidas praeguses majandustsüklis nemad investeerivad.

Investeerimisest lastele ja noortele

Lapsele investeermine on enamasti pikaajalise ja eesmärgipärase investeerimise musternäide. Paraku tuleb selle käigus arvestada ka mõningate nüanssidega, mis võivad hiljem probleeme tekitada. „Lastele investeerimise“ seminaril peatume lastele investeerimise juriidilistel, maksunduslikel kui ka praktilistel küsimustel. „Investeerimisest noortele“ räägime investeerimisest üldisemalt ning arutleme, miks üks noor peaks investeerimisega algust tegema ja millise meetodi selleks valima.

Alternatiivsed investeeringud

Ühisrahastusmudelist on saanud populaarne meetod, kuidas erainvestorid saavad kollektiivselt panustada suuremahulistesse projektidesse. Alternatiivsed investeeringud on juba leidnud oma tee investorite portfelli. Läbi mõlema hooaja toome kõigi kuulajate ette erinevate ühisrahastusplatvormide juhid, kes tutvustavad enda platvorme ning räägivad ühisrahastusest üldisemalt.

Ettevõtlusega alustamine

Ettevõtlusega alustamine on hea alternatiiv palgatööle, kuid tihti tekitab selle teekonna valimine palju küsimusi. Üks lihtsamaid viise ettevõtlusega alustamiseks on ettevõtluskonto. Seminaril tutvustamegi lähemalt ettevõtluskontot. Lisaks ettevõtluskontole räägime kuidas LHV abil on võimalik teenustasude pealt säästa ning kuidas uuenduslike maksevahendite abil käivet kasvatada. Lisaks tuleb juttu oma toote või teenuste turundusest ning kodulehe vajalikkusest.

Investeerimiskooli seminarid toimuvad LHV Panga Tallinna kliendikontoris, kui ei ole mainitud teisiti. Huvilistel palume eelnevalt kindlasti registreeruda lehel www.lhv.ee/kool. Enamasti algab järgmise kuu seminaridele registreerimine eelmise kuu algul.

Seminaride kava

Tallinn, toimumiskoht LHV Tallinna kliendikontor, kell 17.30

10.09 Investeerimise ABC Erko Rebane, erandina Kino Artises 17.30
17.09 Kuidas alustada väikeste summadega? Marten Raudsepp, erandina Radissoni konverentsikeskuses 17.30
24.09 Kuidas alustada ettevõtlusega? Kristo Kraft
01.10 Kuidas investeerida Balti turgudel? Sander Danil
09.10 Alternatiivsed investeeringud - EstateGuru
17.10 Analüüsi alused – kuidas valida aktsiaid? Karl Tiit
22.10 Kuidas kaubelda USA turgudel? Nelli Janson
29.10 Kauplemisplatvorm LHV Trader Nelli Janson
31.10 Kuidas targalt kodu seotada? Marko Kiisa
05.11 Kuidas saavutada head pikaajalist tootlust? LHV Portfellihalduse kogemus Mikk Taras, Kaius Kiivramees
19.11 Võlakirjainvesteering kui alternatiiv aktsiatele, Maarja Pärs
26.11 Kuidas alustada väikeste summadega? Marten Raudsepp
03.12 Lastele investeerimine, Sander Pikkel
10.12 Noortele investeerimine, Marten Raudsepp

Tartu, toimumiskoht Dorpati konverentsikeskus, kell 17.30

11.09 Investeerimise ABC, Erko Rebane
18.09 Kuidas alustada väikeste summadega? Marten Raudsepp
24.10 Analüüsi alused – kuidas valida aktsiaid? Karl Tiit

Seminaridel osalemine on kõigile tasuta!

Edukat investeerimist ja kohtumiseni seminaridel!




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon