Börsihaid alustavad täna - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihaid alustavad täna

LHV

07.10.2019 09:00

LHV

USA börside avanemisega täna kell 16.30 alustavad enam kui 2800 börsihaid võistlust, et järgmise nelja nädalaga saavutada oma portfelli maksimaalne väärtus. Mäng toimub 7. oktoobrist kuni 1. novembrini 2019 ja võitjaks on mängija, kelle portfell on 1. novembri börsipäeva lõpu seisuga kõige suurema väärtusega. Lisaks on sel aastal eraldi auhinnad nädala lõikes oma portfelli enim kasvatanud mängijale.

LHV maaklertegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on Börsihai hea võimalus astuda aktsiaturgudel esimene samm neile, kes päris börsil kauplemist peavad enda jaoks veel liiga riskantseks. Lisaks sellele on aktsiamäng ka hea koht, kus oma investeerimisoskused proovile panna ja neid sõbra omadega võrrelda. „Sel aastal on hea meel üldise investeerimishuvi taustal näha rekordilist osalejate arvu „Börsihai“ mängus.“

Mängu on osalema oodatud kõik investeerimishuvilised igas vanuses ning osalemine on tasuta. Tänavu on osavaima noore investori leidmiseks kuni 19-aastastele koolinoortele eraldi arvestus ning välja pandud ka vastavad boonusauhinnad. Koolid, firmad ja muud meeskonnad on samuti oodatud, et selgitada välja kollektiivi osavaim raha kasvataja. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel.

Igale „Börsihai“ osalejale kantakse mängu alguses 10 000 dollarit virtuaalselt mänguraha ning igal tööpäeval kuni mängu lõpuni kantakse sinna veel lisaks 1000 dollarit. „Börsihai“ mängus saab kaubelda indeksisse S&P 500 kuuluvate ettevõtete aktsiatega ning väljaspool seda veel lisaks ettevõtete Beyond Meat (BYND), Tesla (TSLA), Alibaba Group (BABA), Uber (UBER) ja Slack (WORK) aktsiatega. Kaalutletud otsuste tegemiseks on osalejatel mängu ajaks tasuta ligipääs Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehtedele.

Mängu auhinnafond on 5500 eurot. Esikoha võitja saab auhinnaks 2000 eurot, investeerimisteemalise raamatu ja enda valikul, kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse kuueks kuuks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 200 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osaleja ja koolinoor vastavalt 1000 ja 100 euroga.

„Börsihai“ mängust osavõtmine on lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai“ kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

LHV on investeerimis- ja kauplemismängu korraldanud juba 18 aastat ning nendes on osalenud üle 24 000 mängija. Kuni 2006. aastani kandis aktsiamäng nime „Noor pensionär“.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon